Dolar

34,0912

Euro

37,9528

Altın

2.812,70

Bist

9.758,14

Narin Güran cinayetinde yeni detaylar: Diyarbakır Barosu devrede

Diyarbakır’da vahşice öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili Diyarbakır Barosu harekete geçti.

4 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 23:25:20

Narin Güran cinayetinde yeni detaylar: Diyarbakır Barosu devrede

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili olarak Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren açıklamalarda bulundu. Eren, dosyaya müşteki sıfatıyla dahil olma talebinde bulunduklarını belirterek, cinayetin detaylarına ışık tuttu.

“BACAĞIN KOPMA NEDENİ RAPORLA AÇIKLANACAK”

Nahit Eren, Narin'in bacağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kopan kemik parçalarının üzerinde hiçbir et parçası olmadığını belirtmek istiyorum. O bacağın kesin kopma sebebi raporla açıklanacak. Et parçalarının olmaması su üzerinde bir canlının temasıyla ilgili olabilir” dedi. Bu açıklama, olayın dış müdahaleyle gerçekleştiği ihtimalini güçlendirdi.

NEVZAT'IN BİLGİLERİ DOĞRU DEĞİL

Baro Başkanı Eren, cinayet sonrası medyada dolaşan bilgilerin bir kısmının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. “Nevzat Bahtiyar'ın verdiği bilgilerin doğru olmadığını tespit ettik. Narin'in cansız bedeninin bulunduğu torbanın deforme olmakla birlikte bütünlüğünü koruduğunu ancak bacağının üzerindeki et parçalarının tamamen kaybolduğunu gözlemledik” şeklinde konuştu.

FAİLLER ORTAYA ÇIKACAK

Eren, soruşturmanın karmaşıklığına dikkat çekerek, “İfadeler birbiriyle çelişiyor. Olayın oluş tarzı, yer ve zaman açısından net bir bilgiye ulaşmak zor. Ancak soruşturma neticesinde faillerin ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi. Eren ayrıca, “Aile bireylerinin hepsinin şüpheli olmasından kaynaklı olarak Diyarbakır Barosu dosyaya resmi anlamda müşteki sıfatıyla başvuruda bulundu” bilgisini paylaştı.

KAN ÖRNEKLERİNİN SONUÇLARI BEKLENİYOR

Eren, soruşturma kapsamında toplanan kan örneklerinin halen incelendiğini belirterek, “Kan örneklerinin sonuçlarını bekliyoruz. Dosyada henüz kanıt niteliğinde net bilgiler yok” dedi. Baro Başkanı ayrıca, olayın aydınlatılmasında yaşanan eksiklikler ve ihlallerin soruşturmanın ilerlemesini zorlaştırdığını vurguladı.

“NARİN GİBİ OLAYLAR TOPLUMDA DUYARLILIK YARATIYOR”

Nahit Eren, toplumda Narin Güran cinayeti gibi olayların büyük bir duyarlılık oluşturduğunu ifade etti. “Narin'e karşı sağlıklı bilgi almak isteyen kamuoyu, bu tür olaylara dur demek için bir bilinç kazandı. Diyarbakır Barosu olarak, hukukun üstünlüğünü savunmak için dosyaya dahil olduk ve faillerin hak ettiği cezayı alması için çalışacağız” dedi.

Haber Ara