Nevzat Çiçek: Öcalan Misak-ı Millici
Nevzat Çiçek, Sözcü TV'de Abdullah Öcalan'ın 'Misak-ı Millici' olduğunu iddia etti. MHP ve CHP'den gelen açıklamalar sonrasında, Türkiye'nin siyasi gündeminde yeni bir tartışma başlıyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-27 16:21:37

Güncelleme Tarihi: 2024-10-27 16:23:59

Sözcü TV'de canlı yayına katılan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın "Misak-ı Millici" olduğunu iddia etti. Çiçek, açıklamalarıyla dikkat çekti ve önemli tartışmalara yol açtı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan gelip DEM Parti grup toplantısında PKK'nın lağvedildiğini açıklamasını istemişti. Bu çağrının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, “Tam olarak kendilerini ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'DAN MİSAK-I MİLLİ'YE

Nevzat Çiçek, Sözcü TV'deki yayında, "Öcalan şu anda Misak-ı Millici. Yani şu an geldiği nokta orası" diyerek dikkat çekti. Çiçek, "İlk başta o Bağımsız Birleşik Kürdistan'dan vazgeçti. Zaten Rusya'nın olmayacağı çok net oldu. Sonra demokratik özerklik hikayesine KCK'ya geldi. Aslında şu an o Misak-ı Milli'yi kendisi de söylüyor" ifadelerini kullandı.

INDEPENDENT TÜRKİYE'NİN SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİSİ

Independent Türkçe, 2019 yılında yayın hayatına başlamış ve İngiltere merkezli Independent ile yapılan lisans anlaşması çerçevesinde Suudi Arabistan Araştırma ve Pazarlama Grubu (SRMG) bünyesinde yayınlanmaktadır. Bu durum, bağımsızlık konusundaki tartışmalara farklı bir boyut katmaktadır.

Oda Tv