Ömer Çelik'ten Gazze için sert mesaj!
Ömer Çelik, sosyal medyada Gazze'deki insani durumu eleştirerek, 'İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek' dedi. Çelik, 7 Ekim'in, insanlığa karşı işlenen katliamların başlangıcı olduğunu belirtti.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-07 11:47:30

Güncelleme Tarihi: 2024-10-07 11:50:27

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'deki insani durum hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Çelik, "İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek" dedi.

Çelik, 7 Ekim tarihinin, "soykırımcı Netanyahu hükümetinin insanlığı işgal etmek üzere katliamlara başladığı gün" olduğunu belirtti. Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, "1 yıldır her türlü katliam aracıyla Gazze'de insanlığın yüz akı kardeşlerimizi şehit ettiler," ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Soykırımcı şebeke, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil her yere dönük işgal politikasını sürdürdü. Ama Gazze'yi teslim alamadılar. İnsanlığı teslim alamadılar. Gazze insanlığın ta kendisidir,” şeklinde sözlerine devam etti.

GAZZE'DE SÜREN KATLİAMLAR

Çelik'in açıklamasında, Gazze'de yaşanan olayların uluslararası toplumda yarattığı tepkiyi de vurguladı. Bu bağlamda, “İnsanlık eninde sonunda barbarlığı yenecek,” şeklindeki ifadesi, insan hakları savunucuları tarafından dikkatle karşılandı.

SİYASİ DURUM VE TEPKİLER

Çelik'in mesajı, hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada yankı buldu. Gazze'deki insani durumun kötüleşmesi, pek çok ülkede protestolara ve çağrılara neden olurken, Çelik'in ifadesi, Türkiye'nin bu konuda izlediği politikayı yeniden gündeme getirdi.