'Örümcek adam' Türkiye turunda 49. durağı Bilecik oldu!
İzmirli Salih Ayaz Koç, 'Örümcek Adam' kostümüyle çıktığı Türkiye turunda 49. durağı olan Bilecik'te çocuklarla buluştu. 410 gündür yollarda olan Koç, 81 ili gezdikten sonra yurt dışına çıkmayı hedefliyor.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-13 11:03:09

Güncelleme Tarihi: 2024-10-13 11:06:52

Tarayıcınız video oynatma özelliğini desteklemiyor.

İzmirli Salih Ayaz Koç, Türkiye'yi gezme hayaliyle "Örümcek Adam" kostümüyle yola çıktı ve 49. durağı olan Bilecik'e ulaştı. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremleri sonrasında çocuklara moral vermek için deprem bölgelerine giden Koç, bu deneyimin ardından daha fazla çocuğu mutlu etmek amacıyla Türkiye'yi dolaşma kararı aldığını belirtti. 410 gündür yollarda olan Koç, ziyaret ettiği illerde hem tarihi yerleri tanıtıyor hem de yöresel lezzetleri tanıtarak çocuklarla bağ kuruyor.

"AMACIM DAHA FAZLA ÇOCUĞU MUTLU ETMEK"

Salih Ayaz Koç, Bilecik'te Atatürk Parkı, Şeyh Edebali Yerleşkesi gibi tarihi noktaları ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki "Amatör Spor Haftası" etkinliklerine katılarak çocuklarla fotoğraf çektirdi. Koç, AA'ya yaptığı açıklamada, Örümcek Adam kostümüyle çocuklarla güçlü bir bağ kurduğunu ve amacının onları mutlu etmek olduğunu belirtti.

81 İLİ GEZME HEDEFİ

Koç, çocuklara yardım ve tebessüm ettirme hayaliyle Türkiye'yi gezmeye devam edeceğini belirterek, 81 ili ziyaret ettikten sonra yurt dışına çıkmayı hedeflediğini söyledi. İhtiyaç sahiplerine yardım edebilmek için bir dernek kurmayı da düşündüğünü ekledi.

410 GÜNDÜR YOLLARDA

Koç, "Türk Örümcek Adam" olarak anılmaya başladığını ve gezdiği şehirlerde hem tarihi yerleri anlattığını hem de yöresel lezzetleri tanıttığını ifade etti. Gezdikçe çocuklara moral verip, onlarla unutulmaz anlar yaşadığını söyledi.