Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Para uğruna bebek katliamı! Bebeklerini kaybeden aileler konuştu

Para için yeni doğan bebeklerin özel hastanelere sevk planı ile aileleri tuzağa düşüren, bazı bebeklerin de ölmelerine neden olmakla suçlanan çeteyle ilgili ortaya çıkan yeni bilgiler dehşete düşürdü.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 17:17:41

Para uğruna bebek katliamı! Bebeklerini kaybeden aileler konuştu

İstanbul'da bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden yenidoğan çetesine yönelik soruşturma sürüyor.

Çetenin para için anlaştığı özel hastaneler aracılığıyla yeni doğum yapan birçok aile dehşeti yaşadı, 10 bebeğin yaşamını yitirdiği tespit edilse de bu sayı artabilir.

Umut bebeğin annesi de yenidoğan çetesi yüzünden dehşeti yaşadı.

Umut bebeğin annesi Burcu Gökdeniz, çete elebaşı olmakla suçlanan Fırat Sarı kontrolünde doğum yaptıktan 10 gün sonra çocuğunu kaybetti. Gökdeniz, "2020 senesinde doğumdan sonra Fırat Sarı kontrolünde 10 gün yoğun bakımda yattı oğlum ve 10 günün sonunda ne yazık ki vefat etti yavrum. O zamandan beri hep aklımı kurcalar ihmal var mıydı diye. Ben şimdi ne yapayım. Oğlum Umut'um ihmaller sonucu mu öldü? Senelerdir eceliyle ölmüş olduğunu sandığım evladım cinayete mi kurban gitti? Benim içimdeki acıyı kim söndürecek? Beni bu düşüncelerden kim arındıracak? Bana bunun cevabını kim verecek?" diyerek isyan etti.

AYAZ BEBEK YANLIŞ MÜDAHALEDEN Mİ ÖLDÜ?

Geçen yıl doğum yapan Seniha Karaduman'ın bebeği de sağlık sorunları olduğu iddiasıyla İstanbul'daki özel bir hastaneye sevk edildi. Baba Erhan Karaduman yanlış müdahaleler nedeniyle Ayaz'ın öldüğünden şüpheleniyor.

Erhan Karaduman, "Bu olayların ortaya çıkmasıyla oğlumu kaybettiğim ilk günlere döndüm, her gün oğlumu rüyamda görmeye başladım. Bu haberler çıkana kadar kimin aklına gelebilir ki hastanede çocuklara kıyıldığı." dedi.

ISTANBUL---YENIDOGAN-CETESI-SORUSTURMA_378808_104931

Soruşturma kapsamında 19 özel hastane inceleme altında. Şu ana kadar Bağcılar Özel Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ve Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki Özel Reyap Hastanesi dahil 10 hastenenin faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

Doktor şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu suç örgütünün sevk ve idaresini doktor şüpheli İlker Gönen ile 112 Acil Çağrı Merkezi ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir'in yaptığı belirtilen soruşturma ile ilgili iddianamede, suç örgütünün esas amacının işletmesini devir aldıkları yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin 112 sevk sistemini bertaraf ederek doluluğunu sağlamak, hastaların basamaklarıyla oynama yaparak SGK'den üst sınırdan ödeme almak olduğu aktarıldı.

ISTANBUL---YENIDOGAN-CETESI-SORUSTURMA_378806_104931

Şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşısı olduğu suç örgütünün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve söz konusu hastanelerin tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu aktarıldı.

NTV, AA

SON VİDEO HABER

'Bize başka ne konuda yalan söylemiş olabilirler?”

Haber Ara