Dolar

34,2909

Euro

37,0950

Altın

3.013,45

Bist

8.945,80

Pasif ötanazi Türkiye de yasak: Yenidoğan çetesi bunuda yapmış

Yenidoğan Çetesi'nde bir skandal daha! İstanbul Özel Avcılar Hastanesi'nde bir bebeğe pasif ötanazi uygulandı. Aile, yaşananların şokunu atlatmaya çalışıyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-28 13:39:01

Pasif ötanazi Türkiye de yasak: Yenidoğan çetesi bunuda yapmış

Yenidoğan Çetesi skandalı derinleşiyor. İstanbul Özel Avcılar Hastanesi'nde bir bebeğe pasif ötanazi uygulandığı ve bilinçli olarak müdahale edilmediği ortaya çıktı. 12 bebeği para için öldüren çete, 47 kişi gözaltına alındı, 22 kişi tutuklandı.

TÜRKİYE'DE YASAKLANMIŞ BİR UYGULAMA

Kerem Muhammet isimli bebeğe 14 Ağustos 2023 tarihinde, çete lideri İlker Gönen'in talimatıyla pasif ötanazi verildi. Bebeğe hiçbir şekilde müdahale edilmediği tespit edildi. Ancak bu uygulama Türkiye'de yasak. İddianamede "pasif ötanazi" kavramı, çetenin en ciddi tespitlerinden biri olarak yer aldı.

RAPORDA İKİYÜZLÜLÜK

NOW TV'nin haberine göre, Yenidoğan Çetesi'nin liderlerinden İlker Gönen, bebeğe müdahale edilmemesi talimatını verirken, rapora 20 dakika boyunca müdahale edildiği yazıldı. Bu çelişki, olayın ciddiyetini artırdı.

KAYBETTİĞİ BEBEĞİN ACISI

Kerem Muhammet bebeğin babası Mustafa Tokluoğlu, yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: "Bize ölüsünü verdiler. Ölü haliyle verdiler, çantayla. Hiç göremedim. Başlarda şüphelenmedik. Bu rapora ulaştıktan sonra açıkçası şokunu atlatmaya çalışıyoruz. Ben ikiz çocuk bekledim. İki katlı bebek arabası aldık. Onun hayalini kurduk sürekli ama bir tanesi yaşadı. Öldüğünden haberimiz yoktu."

SON VİDEO HABER

Genç Kassam komutanı, son kurşununa kadar çatışıp şehit oldu

Haber Ara