Pikniğiniz batsın! Kısasa kısas!

İzmir'in Karşıyaka, Urla ve Menderes ilçeleri ile Manisa'nın Gördes, Aydın'ın Bozdoğan ve Bolu'nun Göynük ilçesinde çıkan ormanlık ve makilik alanlardaki yangınlara havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

2024-08-18 11:00:58

Posta gazetesi yazarı Şirin Sever, İzmir'deki yangının tek sebebinin piknikçiler olduğunu belirtti...

PİKNİĞİNİZ BATSIN!

İzmir, Bolu, Manisa, Muğla'da yangınlar, çok büyük ölçekte orman alanının yanmasına / yok olmasına sebep oldu. Hatta yanmaya devam eden yerler var. İzmir'in Yamanlar bölgesinde başlayan orman yangını, akşam saatlerinde Karşıyaka kent merkezine sıçradı.

Korkunç görüntüler izledik. Vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kaldı. Ve bu devasa yangının tek sebebi piknikçilerdi! Bas bas bağırıyorsun, uyarılar yapıyorsun, yasaklar koyuyorsun ama adam yine de gidip piknik yapıyor.

Mangalı yasaklıyorsun, ‘sigara izmariti atma' diyorsun ama dinlemiyor cehalet! Deli gibi öfkeleniyorsun bu vurdumduymazlığa ve salaklığa! Pikniğiniz batsın gerçekten! Caydırıcı cezalar lazım bunlara. Bunları güneş altında günlerce tutacaksın. İnim inim inleyerek bir ağaç gölgesi isteyecek, vermeyeceksin. Belki o zaman anlayacak neyi yakıp yıktığını. Kısasa kısas!

TOKİ'de peşin ödemeye yüzde 25 indirim

AnadoluJet uçağı pistten çıktı! Bakan Uraloğlu'dan açıklama

116 suç işledikten sonra yakalandı!

Kapıyı tekmeyle kırıp açtıran okul müdürü kovuldu

Suç örgütü elebaşı Urfi Çetinkaya cezaevinde öldü

Başıboş köpek saldırısı! Çığlıklar içinde kurtarılmayı bekledi