Dolar

34,2855

Euro

37,2078

Altın

3.015,55

Bist

8.828,74

PKK, TUSAŞ'a terör saldırısını üstlendi

Terör örgütü PKK Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki merkez yerleşkesine geçtiğimiz gün gerçekleştirilen terör saldırısını üstlendi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 15:25:10

PKK, TUSAŞ'a terör saldırısını üstlendi

Örgütten yapılan açıklamada saldırının "uzun süre önce planlandığı" ve "Türkiye'de son dönemde tartışılan siyasal gündemle asla bir ilişkisi olmadığı" öne sürüldü.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, saldırının arkasında PKK militanlarının olduğunu belirtmişti.

Bölücü terör örgütü, dün yaptığı bir açıklamada gündemdeki "yeni çözüm süreci"ne dair açıklamada bulunmuştu. Açıklamada saldırı açıkça üstlenilmemiş, "Kürt halkı bütün yapılarıyla ve bileşenleriyle Önder Apo'nun geliştireceği süreci esas alacaktır" ifadesi kullanılmıştı.

Saldırının zamanlaması, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin 1999'dan beri İmralı Cezaevi'nde bulunan PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşma yapmaya davet etmesinin ardından gerçekleşmesi sebebiyle tartışmalara konu olmuştu.

TUSAŞ'a yapılan saldırı, Bahçeli'nin çağrısından sadece bir gün sonra gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Özel de saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel, "Terörü kimden ve ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz. Zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu düşünmeden edemiyor insan. 2015 yılında 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu sürecin kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor." ifadelerini kullandı.

Saldırı hakkında konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli de "Zamanlaması manidardır. Provokasyon her tarafından belli olmaktadır. Çok üzgünüz, yine insanlarımız öldü. Son birkaç haftadır ülkede çok önemli bir tartışma sürdürülüyor. Bu tartışmaların çok büyük bir kısmı Türkiye toplumunun beklentilerine yanıt veriyor. Çünkü uzun süredir Türkiye toplumu savaş, şiddet ve bu ölümlerden kurtulmak isterken böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Toplumun beklentisi olan, barış içinde bir arada yaşama beklentisine ısrarla yanıt vermek zorundayız. Geç kaldığımız her adım işte bu yitip giden canlara mal olmaktadır." ifadelerini kullandı.

SON VİDEO HABER

Narin'in öldürülmeden 1 saat önceki görüntüleri ortaya çıktı

Haber Ara