Prof. Dr. Sofuoğlu: Katillere en ağır cezalar verilsin, ama asıl çözüm bu değil
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda katillere en ağır cezaların verilmesi gerektiğini savunurken, asıl çözümün İslami hassasiyetlere göre bir yaşam sürmek olduğunu vurguladı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-05 20:31:56

Güncelleme Tarihi: 2024-10-05 20:34:11

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşanan acı olaylara dikkat çekti ve İslam hassasiyetlerine vurgu yaptı. Sofuoğlu, "Katillere en ağır cezalar verilsin, ama bu asıl çözüm değil" diyerek, bataklığın kurutulması gerektiğini belirtti. Sofuoğlu'na göre, İslam'a uygun bir yaşam tarzının benimsenmesi, bu tür trajedilerin önüne geçebileceği anlamına geliyor.

"ASLOLAN BATAKLIĞI KURUTMAKTIR"

Prof. Dr. Sofuoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Katillere en ağır cezalar verilsin mi? Verilsin tabii ki, geç bile kalındı. Ama bu asıl çözüm değil, sivrisineği öldürmektir. Aslolan bataklığı kurutmaktır." Sofuoğlu, bu çözümün ancak Allah'ın rızasına uygun bir yaşam sürmekle mümkün olabileceğini belirterek, "Eğer bu kızcağız İslam hassasiyeti ile yetiştirilmiş olsaydı kendisine namahrem olan bu katille hiç tanışmayacaktı bile ve şu an hayattaydı." ifadelerini kullandı.

"İSLAMİ HASSASİYETLER ÇİĞNENDİKÇE..."

Prof. Dr. Sofuoğlu, İslami hassasiyetlerin göz ardı edilmesi durumunda bu tür olayların devam edeceğini şu sözlerle belirtti: "İslami hassasiyetler çiğnenmeye devam ettikçe, tabii ki istemiyorum ama bu acı hadiselerle ne yazık ki karşılaşmaya da devam edeceğiz."

"BATININ KANUNLARI MASUMLARI KORUYAMIYOR"

Sofuoğlu, batıdan ithal edilen yasaların suçları gizlediğini ve masumları korumakta yetersiz kaldığını ifade ederek, "Batıdan ithal ettiğiniz şeytanın kanunları masumları koruyamıyor ve İslami kanunlar hiçbir şekilde yürürlükte olmamasına rağmen yine bir yığın it sürüsü hala İslam'ı suçluyor." dedi. Ayrıca, batı kanunlarının, baskı iddialarını kullanarak cinayetleri gizlediğini savundu.