Ramazanda okullar kapandı mı? Yüz yüze eğitime okullarında devam eden öğrencilerin gözü de Kabine Toplantısı'ndan çıkacak yeni kararlarda olacak. Vaka sayılarındaki artışın önüne geçmek için Ramazan ayında dinlenme dönemine girileceği daha önce dile getirilmişti. Eğitimine yüz yüze devam eden binlerce öğrenci de Ramazanda yüz yüze eğitim ertelenecek mi sorusunu sormaya başladı. Okullar için yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı Kabine Toplantısı sonrası netlik kazanacak. Peki 13 Nisan Kabine Toplantısı kararları ne olacak? Kabine Toplantısı'nda hangi kararlar alındı?
Ramazanda okullar kapandı mı?
Ramazan ayında okulların kapalı olup olmayacağı konusunda son söz Kabine Toplantısı'nda söylenecek. Kabine Toplantısı'nda eğer tam kapanma kararı alınırsa okullarda yüz yüze eğitime de ara verilebilir. Tekrar belirtmekte fayda var; Kabine Toplantısı kararları henüz açıklanmadı. Okullar ile ilgili alınacak yeni karaları açıklanır açıklanmaz haberimize ekleyeceğiz. Yani şu anda ramazanda okulların kapalı olduğuna dair bir gelişme yok.
Ramazanda yüz yüze eğitim ertelenecek mi?
Ramazan ayında ülke genelinde tam kapanma olacağı iddiaları uzun süre kamuoyunu meşgul etti. Bazı uzmanlar da artan vaka sayılarını düşürmek için tam kapanmanın uygulanması gerektiğini vurgulamıştı. Ramazanda yüz yüze eğitim alınacak tam kapanma ile ertelenebilir. Ancak bu konuda son söz yine Kabine Toplantısı sonasında söylenecek. Kabine Toplantısı kararları da henüz açıklanmadı.
Tam kapanma olacak mı?
Günlük vaka sayılarının 50 binin üzerine çıkması nedeniyle tam kapanma ya da farklı önlemlerin söz konusu olup olmadığı sorusuna Koca, şu yanıtı verdi: "Bilim Kurulu bugün bu çerçevede, 'Ramazan'ın başlamasıyla birlikte ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir' diye genel, kapsayıcı bir şekilde öneri anlamında alternatifli hazırlıklı yaptı. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında kabine toplantısı var. Kabine toplantısında alternatifli önerileri sunmuş olacağız ve Sayın Cumhurbaşkanımız uygun gördüklerini tensipleri halinde açıklarlar."
İllerin risk durumu
Kırmızı (çok yüksek riskli) iller: Edirne, Kırklareli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecek, Kütahya, Eskişehir, Düzce, Bolu, Antalya, Konya, Isparta, Karaman, Mersin, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Sinop, Amasya, Tokat, Samsun, Sivas, Ordu, Malatya, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Elazığ, Erzincan, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Erzurum, Artvin, Ardahan, Iğdır, Zonguldak.
Turuncu (yüksek riskli) iller: Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Kars, Kırşehir, Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Muş, Bitlis, Van, Hakkari
Mavi (düşük riskli) iller: Şırnak