Remzi Kartal: Öcalan başmüzakereci olmalı
Bahçeli'nin Öcalan çağrısı PKK bağlantılı yapılarda da gündem oldu. Terör örgütü PKK bağlantılı Kongra-Gel Eş Başkanı Remzi Kartal, MHP lideri Bahçeli’nin açıklamalarını 'tehlikeli bir plan' olarak nitelendirdi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-23 13:41:00

Güncelleme Tarihi: 2024-10-23 13:48:23

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında PKK elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve gelip Meclis'te DEM Parti grup toplantısında konuşması yönünde çağrı yaptı.

Öcalan'ın talimatıyla kurulan PKK bağlantılı Kongra Gel'in Eş Başkanı Remzi Kartal, Bahçeli'nin açıklamalarını ve gündemdeki "yeni süreç" tartışmalarını değerlendirdi.

Rudaw sitesinin aktardığı habere göre Kartal, Öcalan'ın çözüm konusunda her dönem misyon üstlenmeye hazır olduğunu belirtti ancak Bahçeli'nin “Örgütü tasfiye et” çağrısını "ciddiyetsiz bir çağrı" şeklinde nitelendirdi.

Remzi Kartal, “Bütün ömrünü Kürt sorunun çözümü temelinde Türkiye'nin demokratikleşmesi, Türkiye halklarının demokratik, özgür ve eşit bir sisteme kavuşması için mücadeleyle geçiren Kürt Halk Önderine böyle bir çağrı yapmanın ciddiyeti yok” dedi.

"ÖCALAN BAŞMÜZAKERECİ OLMALI"

“Eğer gerçekten diyalog eksenli bir arayış varsa hemen İmralı'nın kapıları açılmalı” diyen Kartal, “Sayın Abdullah Öcalan'ın sesi duyulmadan, bu söylenenlerin hiçbir kıymeti yoktur” şeklinde konuştu.

Açıklamaların arka planında "tehlikeli bir plan" olabileceğini savunan Kartal, “Çağrıları büyük bir teşekkürle ve memnuniyetle karşılamak tek kelimeyle gaflettir. Bir süreç olacaksa, mutlak surette Önder Apo'nun başmüzakereci olarak yer alabileceği bir süreç dikkate alınabilir. Bunun dışında yaklaşımlar oyundur, tezgahtır, tuzaktır” yorumunu yaptı.