Reuters: ABD savaş uçakları Türk SİHA'sını düşürdü

Ankara'daki terör saldırısının ardından başlatılan operasyonlarla ilgili gelişmeler paylaşılırken, Suriye'nin kuzey doğusunda Türk SİHA'larının ABD savaş uçakları tarafından düşürüldüğü iddia edildi.

2023-10-05 20:48:39

Ankara'da terör örgütü PKK saldırısı sonrası açıklamasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Irak ve Suriye'deki PKK/YPG'ye ait tesisler meşru hedeftir” ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanlığı'nı hedef alan saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda, F-16 ve SİHA'larla Suriye'nin kuzeyinde PKK kontrolündeki çok sayıda hedefin imha edildiği duyuruluyor.

Öte yandan Reuters, isimlerinin verilmemesi şartıyla konuşan iki Amerikan yetkiliden, ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının Suriye'de ABD üssü yakınlarında seyir halindeki bir Türk SİHA'sını düşürdüğü haberini paylaştı.

Wall Street Journal'in de aynı yönde aktardığı haberde benzer bilgiler paylaşıldı.

Haberde, Suriye'nin kuzeydoğusunda ABD kuvvetlerine tehdit olarak görmesinin ardından Suriye'de bir Türk İHA'sını düşürdüğü, ABD'linin yetkili bunun bir Türk SİHA'sı olduğunun farkında olduklarını söylediği belirtildi.

Reuters'a konuşan Türk yetkilinin ise, düşen İHA'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olup olmadığı sorulduğunda “Bizim değil” dediği aktarıldı.

TSK'NIN SURİYE'DEKİ OPERASYONLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait SİHA'lar, son 24 saat içinde Tel Tamr cephe hattındaki YPG/PKK terör örgütü kontrolündeki Derdara köyünü hedef aldı.

SİHA'lar, Kahtaniye kırsalında bulunan YPG/PKK terör örgütü kontrolündeki Oude gaz sahasını da hedef aldı.

Bir başka operasyonda ise SİHA'larınKamışlı şehir merkezinde bulunan YPG/PKK terör örgütü kontrolündeki bir elektrik santralini hedef aldığı bilgisi paylaşıldı.

Başkan, 'çok güzel hareket' dedi; kaskı hatırlattı

Suriyeli çocuğu öldüren 5 kişi tutuklandı

Aziz Yıldırım'dan Serhat Akın açıklaması

Eski milli futbolcu Serhat Akın’a silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Serhat Akın neden vuruldu?

Günlük kiraya verilen evlerde denetim