Dolar

34,2714

Euro

37,4959

Altın

2.928,60

Bist

8.876,22

Rize'de belediye faturalarında 'Burger King' reklamı!

Rize'deki bir AVM'de Burger King şubesi açılışına AK Partili yöneticilerin katılması tepkilere neden olmuştu. Açılış sırasında İsrail destekçisi şirketi protesto eden öğretim görevlisi darp edilmişti. AK Parti Rize İl Başkanı açılışa katılanların arkasında olduklarını söylediği açıklamaya tepkiler sürerken AK Partili belediyenin faturaya aynı şirketin reklamını yaptığı ortaya çıktı.

1 Saat Önce Güncellendi

2024-10-12 23:18:41

Rize'de belediye faturalarında 'Burger King' reklamı!

Rize'nin Merkez Çarşı Mahallesi'nde bulunan AVM önünde düzenlenen Burger King açılışında İsrail'i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam'ın saldırıya uğramasına yönelik tepkiler devam ediyor.

1794628_1

Rize'de boykot hedefi 'Burger King' şirketine ait şubenin açılışı ile ilgili tartışmalara sürerken belediye ile şirket arasındaki ilişkinin yeni bir boyutu daha ortaya çıktı.

GZtdyACW0A40EEG

AK Partili yöneticilerin katıldığı, parti içinde ve tabanında tartışmalara neden olan açılışın ardından şimdi de 'fatura reklamı' ortaya çıktı.

AK Partili Rahmi Metin'in başkanlığını yaptığı belediyenin su faturalarında 'Burger King' reklamının bulunduğu fotoğraflar sosyal medyada gündem oldu.

Belediyeye tepki yağarken eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, sosyal medya hesabından belediye başkanına seslenerek, "Rize Belediye Başkanımıza sesleniyorum: Bu fatura bilgisi doğru mudur?

Burger King'in reklamının yapıldığı bir fatura şayet bizim belediyemizin faturası ise doğrusu yazıklar ötesi bir durum söz konusu. Umarım doğru değildir. Bir açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

RİZE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Rize Belediyesi'nden tepki çeken reklam ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada reklamın geçmiş yıllarda alındığı belirtilerek, "Son bir yıl içinde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmış ve ilgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Rize Çaydalı Mangal Kömürü'nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız" ifadeleri kullanıldı.

Belediyeden yapılan açıklama şu şekilde:

"Rize Belediyesi olarak, halkımıza sunulan hizmetlerin her aşamasında sorumlulukla hareket etmekteyiz. Geçmiş yıllarda yaptığımız ihalelerde su faturalarının arka tarafındaki reklamların kullanımı için “ilgili firma” ile anlaşma sağlanmıştı.

Ancak son bir yıl içinde İsrail'in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği saldırılar, toplumsal vicdanımızda derin yaralar açmıştır. Biz de bu sorumlulukla ilgili firmanın belediyemizin su faturalarındaki reklam iş birliğini sonlandırmış ve ilgili alanlarda Rize Belediyesi bünyesinde üretilen Rize Çaydalı Mangal Kömürü'nü kullanmaya başlamış bulunmaktayız.

Bu durum kullanılarak son günlerde bazı çevrelerce belediyemize yönelik yapılan eleştiriler art niyetli ve asılsızdır. Rize Belediyesi olarak vicdani değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz."

2_960

Ekran Alıntısı_969

SON VİDEO HABER

Erdoğan'dan esnaf ziyareti

Haber Ara