RTÜK gündüz kuşağı programlarını yasaklayacak mı?

RTÜK Başkanı Şahin, gündüz kuşağı programlarının kontrolsüz yayınına son verileceğini ve sert tedbirlerin alınacağını belirtti. 'Artık kantarın topuzu iyice kaçtı' diyerek medya kuruluşlarına uyarıda bulundu.

2024-09-22 13:07:05

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gündüz kuşağı programlarına yönelik katı tedbirlerin uygulanacağını duyurdu. Şahin, bu programlar için sert ilke kararları alacaklarını ve radikal adımlar atılacağını belirtti.

“YENİ YAYIN DÖNEMİYLE SON AŞAMAYA GEÇİYORUZ”

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yaptığı açıklamada gündüz kuşağı programlarının kontrolsüz bir şekilde yayınlandığını ve bu duruma karşı alınan uyarıların göz ardı edildiğini söyledi. "Artık kantarın topuzu iyice kaçtı" diyen Şahin, kanallarla yapılan görüşmelerden istenilen sonuç alınmadığını ifade etti. Şahin, "Yeni yayın dönemi başladı. Artık son aşamaya geçiyoruz. Yasakçı RTÜK eleştirilerine aldırmadan bu programlarla ilgili sert ilke kararları belirledik" dedi.

NARİN CİNAYETİ ÜZERİNDEN SERT ELEŞTİRİ

RTÜK Başkanı Şahin, Narin cinayeti üzerinden medyayı eleştirdi. Şahin, medyanın, küçük kızın ölümünü reyting malzemesi olarak kullanmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Narin kızımızın vahşice katledilmesi olayında medyamız bizi üzdü. Reyting için bir kız çocuğunun ölümünü kullandılar, bu beni hayal kırıklığına uğrattı" dedi. Şahin, olayın yansıtılış biçiminin "büyük bir facia" olduğunu da ekledi.

"HASSASİYETLER GÖZ ARDI EDİLDİ"

Şahin, medyanın olayları sorumlu bir şekilde ele almadığını ve hassasiyetleri gözetmediğini belirtti. "Sabahtan geceye kadar en ince detayına kadar bu konu konuşuldu. Çocukların ekran başında olduğu saatlerde bir cinayet bu denli fütursuzca verilmemeliydi" diyerek medyanın sınırları aştığını vurguladı. "Bu şekilde devam ederse, hem aileler hem de toplumun genel psikolojisi zedelenecek" diyerek medyaya daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Gara'da 2 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi

Elazığ’da Kürtçe uyarı yazıları karalandı

Abdullah Ağar'dan Gazze açıklaması: Türkiye tarafsız kalmalı

Gülben Ergen'den Narin'in annesine sert tepki: Bu kadın artık yetti!

Engin Polat'ın paylaşımı Fenerbahçe taraftarını çıldırttı!

22 Eylül Pazar Ege'de korkutan deprem