Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10 oldu; işte o hastaneler

İstanbul’daki bebek katili Yenidoğan çetesi soruşturma kapsamında Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin ardından bugün de 8 hastanenin daha ruhsatı ruhsatı iptal edilen hastane sayısı 10’a yükseldi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 16:22:48

'Yenidoğan soruşturması' kapsamında İstanbul'da 9, Tekirdağ'da 1 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi.

SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi soruşturması devam ediyor.

RUHSATI İPTAL EİDLEN HASTANE SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Bakanlık, soruşturmada adı geçen hastanelerden 8'inin daha ruhsatını iptal etti.

Söz konusu yazı üzerine soruşturmada adı geçen Özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Özel Şafak Hastanesi Bağcılar, Özel Silivri Kolan Hospital Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi'nin ruhsatları iptal edildi.
İddianamede bahsi geçen hastaneler şu şekilde sıralanıyor: "Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital Hastanesi, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital Hastanesi, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitesi.

YENİDOĞAN ÇETESİ SORUŞTURMASI

İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket edip bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine sebebiyet veren ve haksız kazanç elde eden çeteye yönelik soruşturma başlatılmıştı.

Gözü dönmüş çeteye yönelik geniş kapsamlı operasyonlar düzenlenmiş, gözaltına alınan 47 şüpheli'den 22'si tutuklanmıştı.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu soruşturmada adı geçen hastanelere kapatma cezasının uygulandığını ifade etmiş, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada da 3 başmüfettiş ve 3 müfettişle incelemenin yürütüldüğü belirtilmişti.

TRTHaber, NTV

SON VİDEO HABER

Adana'da arkadaşının evinde ölü bulundu

Haber Ara