'Rusya'ya ve Putin'e 'hayranlık' noktasına savrulmamak gerekiyor'
Taha Kılınç 'En doğrusu 'Rusya artık müttefikimiz, bizim aleyhimize adım atmaz' saflığına düşmemektir' dedi.

Oluşturma Tarihi: 2017-01-01 11:18:40

Güncelleme Tarihi: 2017-01-01 11:18:40

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Türkiye ve Rusya'nın Suriye eksenli yakınlaşmasını dünkü köşesinde yazan Kılınç, bazı uyarılarda bulundu.

Bölgedeki terör örgütleRİyle mücadele eden Türkiye'nin ABD ile yaşadığı aşikar gerginliğin "Rusya'yla zorunlu işbirliğine" evrildiğini anlatan Kılınç, yine de Rusya'nın tüm bu örgütlerle ilişkisinin Türkiye'nin arzu ettiği noktada olmadığını not düştü.

ORTAK HAREKET EDER GİBİLER: DAEŞ-SURİYE-İRAN-RUSYA

Rusya'nın genel olarak direkt hedefinin muhalifler olduğunu belirten Kılınç, "Hatta zaman zaman DEAŞ-Suriye-İran-Rusya dörtlüsünün adeta ortak hareket eder bir görüntü verdikleri biliniyor" diye yazdı.

Yazının ilgili bölümü:

RUSYA ALEYHİMİZE İŞ YAPMAZ MI?

"Ortadoğu'da ittifaklar her an yeniden dağılıp kurulduğundan ve her devlet de kendi menfaatine odaklandığından, “Rusya artık müttefikimiz, bizim aleyhimize adım atmaz” saflığına düşmemek en doğrusu."

RUSYA'NIN KAZANIMLARI

"Rusya'ya ve Putin'e 'hayranlık' noktasına savrulmamak gerekiyor. Rusya bugün Suriye'ye müdâhil oluyorsa bunu kendi çıkarları ve Ortadoğu'daki menfaatleri için yapıyor. Bize Suriye'de 'rol' verirken, Türkiye'yi bölgesel politikasının uygulanmasında bir sıçrama tahtası olarak kullanabilmeyi amaçlıyor. Her ülke gibi, Rusya'nın da önceliği kendi kazanımları."

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTA

"Rusya, aylarca Halep'i bombalayan, on binlerce masum sivilin yıkıntılar arasında can çekişerek ölümüne neden olan, Suriye halkının haklı taleplerine karşı İran ve Beşşar Esed rejiminin yanında saf tutan bir ülke. Tüm bunları unutup, Putin yönetimine “barış havarisi” muamelesi yapmak ve Moskova'yla kol kola “adaletle dolu yeni bir dünya kurma” umutlarına kapılmak, Suriye'de ölen mazlumların ruhuna hakarettir. Suriye'nin daha fazla harap olmaması adına Rusya'yla yürütülen mecburi diplomasiyi desteklerken, bu noktaya da dikkat kesilmek gerekiyor."