Dolar

34,0521

Euro

37,6222

Altın

2.741,97

Bist

9.699,56

Savcı ve ailesine saldırı olayında ifadeler ortaya çıktı

Ünye Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, Aybastı Perşembe Yaylası’nda gittiği ‘Güleç Izgara’ adlı mekânda yer bulamadıklarını, çalışanlar ve işletmecinin tutarsız davranışlar sergilediğini, daha sonra çıkan tartışmada saldırıya uğradığını anlattı. Saldırıyla ilgili görüntüler ortaya çıktı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-08-05 20:03:06

Ordu Aybastı'da gittiği restoranda boş yer olmaması nedeniyle tartıştığı mekân sahiplerini gözaltına aldırdığı iddia edilen Ünye Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın yaşadıkları ile ilgili olarak yeni görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde, Koca'nın mekân sahipleri ile tartışma yaşadıktan sonra darp edildiği görülüyor. Jandarmaya giderek şikâyetçi olan savcı Koca, kendisinin yumruklandığı, arbede sırasında dokuz aylık bebeğinin yere düştüğünü söyledi.

0_7

Koca, mekâna iki kez eşiyle girdiğini, çalışanların kaba davranışları nedeniyle itirazda bulunduğunu da anlattı. Gözaltına alınan 15 kişiden 3'ü adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen mekân sahipleri ise savcı Koca'nın kendilerine hakaret ettiğini, tehditte bulunduğunu savundu. Üç kişi hakkında “kasten yaralama” suçundan soruşturma başlatıldı.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Ordu Aybastı'da, tartıştığı restoran sahiplerini gözaltına aldırdığı iddia edilen Ünye Savcısı Mücahid Şamil Koca'nın şiddete uğradığına ilişkin yeni görüntüler ve ifadeler ortaya çıktı.

Ordu Ünye Adliyesi'nde görevli Cumhuriyet Savcısı Mücahid Şamil Koca, dün (4 Ağustos 2024) yemek için ailesiyle birlikte Aybastı Perşembe Yaylası'ndaki Güleç Izgara adlı mekâna gitti. İddiaya göre, mekânın dolu olmasının ardından görevliler savcı Koca'ya yarım saat sonra gelmesini söyledi.

"SAVCI KÜFÜR ETTİ" İDDİASI

Mekândan ayrılmasının ardından 45 dakika sonra yeniden dönen savcı Koca, oturacak yer olmaması nedeniyle sinirlendi. Çalışanlar, savcıya, pazar günü olmasından dolayı yoğun olduğunu, bir saat sonra yer olacağını söyledi. Mekân sahibi ve çalışanların iddiasına göre, savcı Koca, çıkan tartışma sırasında hakaret ederek “Ben savcıyım… Hepinizi süründüreceğim” dedi. Mekânın sahibinin gelmesinin ardından tartışma daha da büyüdü.

"AGRESİF TAVIRLARINDAN DOLAYI MEKANDAN ÇIKMAK İSTEDİK"

Savcı Koca, verdiği ifadede, tavsiye üzerine mekâna gittiğini belirterek, şunları söyledi: "Henüz masaya oturmadan sipariş vermeden geri dönmeyi de hesap ederek şu an hatırlamadığım işletme çalışanına 'Sipariş versek kaç dakikada hazır olur?' diye sordum. O da bana 'yaklaşık 20 dakikada çıkar' dedi. Üst kata çıkmak istedik ancak yukarıda temizlik olduğunu söyleyerek görevli bize alt katta bulunan yuvarlak masayı hazırlatabileceğini söyledi. O esnada bizi duyduğunu düşündüğüm, kasada duran ve adını sonradan soruşturma kapsamında öğrendiğim Yücel Güleç isimli şahıs 'yaklaşık 30 dakika yemeğin hazırlanması sürer' dedi. Biz de ailemle birlikte işletme çalışanlarının agresif tavırlarından hem üst kata çıkarmamaları hem de süreyle ilgili farklılık belirttikleri için işletmeden çıkmak istedik ve ailemle birlikte kimseye bir şey demeden çıktık.”

Başka mekâna gittiklerini, ancak hem diğer mekânların boş olması sebebiyle hem de verilen öneri üzerine yeniden aynı mekâna döndüklerini anlatan Koca, şöyle devam etti:

"Güleç Izgara isimli işletmenin önünde eşim hariç diğer aile fertleri bekledi. Biz eşimle Güleç Izgara isimli işletmeye girdik ve yaklaşık 2 dakika önce önerdikleri yuvarlak masaya oturmak istedik. Bu kez de orada çalışan bir görevli bize sipariş verip vermediğimizi sordu. Ben de şimdi vereceğimizi söyledim. Bunun üzerine çalışan da bana 1 saat beklememiz gerektiğini söyledi. Ben de bunun üzerine 'neden1 saat, az önce 20-30 dakika demiştiniz, 3 dakikada ne olduğu' diye sordum. Garson da bana yeni bir sipariş aldıklarını söyledi. Ben de işletme çalışanlarının tavrının tutarsız ve insanlarla dalga geçer şekilde olduğunu düşündüğüm için 'buranın bir yetkilisi yok mu, konuşmak istiyorum' dedim ve kasada duran Yücel Güleç isimli şahsın yanına geçtim. Bu kez kendisine 'Ben Ünye Cumhuriyet Savcısıyım, kolluktan burayı önerdiler. Sizin yaptığınız ayıp değil mi?' dedim. Kendisi direkt olarak agresif bir tavır sergileyerek ‘Sen neden şimdi kimliğini söylüyorsun ki? Ben de 28 yıllık bir şeyim' dedi ama şu an hatırlamıyorum Sesimizin yükseldiğini duyan diğer işletme çalışanları gelince az önce bana süre söyleyen çalışanları gördüm ve Yücel Güleç isimli şahsa çalışanları göstererek 'bu 20 dakika, bu 1 saat, sen de 30 dakika dedin, dalga mı geçiyorsunuz' dedim. O da bana 'sen niye ikide bir dükkâna girip çıkıyorsun' dedi. Ben de 'müşteriyim tabii ki girip çıkarım' dedim.”

1722874478677-screenshot-165

"BU NASIL REZİLLİK DEDİM"

“Bunun üzerine şu an hatırlamadığım orada duran bir çalışan agresif tavırlarla el kol hareketi yaparak ‘Sen ne diyorsun' şeklinde hitaplarda bulundu. Ben ve eşim işletme çalışanlarının tavrından rahatsız olarak işletmenin dışına çıktık. Bu esnada önlüğünden yine işletme çalışanı olduğunu düşündüğüm ve ismini sonradan öğrendiğim Erkan Güleç isimli şahsı gördüm ve ona da yine 'Bu nasıl rezillik insanlarla siz dalga mı geçiyorsunuz? Hepiniz ayrı saatler söylüyorsunuz' diye serzenişte bulunurken üzerime yürüdü. Onu orada bulunan çalışanlar ayırdı. Bu esnada yine ismini sonradan öğrendiğim Abdülsamet Arpacı isimli şahıs çok hızlı bir şekilde işletmenin içinden üzerime koştu, ancak yine orada bulunan şahıslar ve çalışanlar onu da tuttular. Ben ona odaklanmışken arkamdan sağ kulağıma bir yumruk yedim, fakat kimin vurduğunu fark etmedim. O esnada orada bir kargaşa çıktı. Bu kargaşada kayınvalidem Selime Kırım ve kucağındaki 9,5 aylık kızım yere düştü. Sonrasında ise yine ismini sonradan öğrendiğim Ercan Güleç isimli şahıs da yine işletme içinden koşarak üzerime yürüdü, ancak onu da tuttular. Daha sonrasında olay yerinden ayrıldık ve Jandarma'ya bilgi verdim. Olaylar sakinleştikten sonra olay esnasında çıkan kargaşa nedeni ile 9,5 aylık kızım başından yaralanmış olduğunu gördüm ve Kayınvalidemin de kalçasında ağrı olduğunu öğrendim."

MEKAN SAHİBİ VE ÇALIŞANLARA GÖZALTI

Bakanlık kaynaklarından verilen bilgiye göre, “lokantada müşteki Cumhuriyet Savcısı Mücahit Şamil Koca; ailesi ile birlikte bulunduğu sırada, yemek süresi ve oturacak masa konusunda işletme sahipleri ile konuşurken” tartışma yaşadı. Bakanlık kaynakları, “tartışmanın büyümesi ve lokanta dışında da devam etmesi üzerine işletme sahibi ve çalışanlarının savcıya saldırdığını, savcının kulağından aldığı yumruk darbesiyle yaralandığını “söylediler. Arbede esnasında savcının kayınvalidesinin kucağında bulunan bebek yere düştü ve yaralandı. Konu ile ilgili olarak adli soruşturma başlatıldı ve işletme sahibi ve çalışanı şüpheliler “kasten yaralama” suçlamasıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin işlemleri devam ediyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesaplarında ve medya organlarında 'mekanda boş yer olmamasına sinirlenen Cumhuriyet Savcısı mekanın sahibi ve çalışanlarını gözaltına aldırdı' şeklinde paylaşım ve haberlerin yapıldığı görülmekle, olaya ilişkin kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Ordu ili Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası mevkiinde 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 20.45 sıralarında Ünye Cumhuriyet savcısının ailesi ile birlikte lokantaya gittikleri, lokanta çalışanları tarafından servis süresi olarak her seferinde farklı süre verilmesi üzerine Cumhuriyet Savcısı ile işletme sahibi arasında bu husustan kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında işletme çalışanlarının Ünye Cumhuriyet Savcısının üzerine yürüdükleri ve yumruk attıkları, saldırı esnasında Cumhuriyet Savcısının kayınvalidesinin ve kucağında bulunan 9 aylık bebeğinin yere düşerek yaralandıkları, olaya ilişkin Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile kamera kayıtları ve tanık beyanlarından olaya karıştıkları tespit edilen 3 şahsın gözaltına alındığı, soruşturma işlemlerinin usul ve yasa çerçevesinde hassasiyetle yürütüldüğü hususu, kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."

Kaynak: T24

Haber Ara