Selçuk Bayraktar'dan TUSAŞ'a saldırıyla ilgili açıklama
Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine yönelik terör saldırısına ilişkin 'Bu menfur saldırılar biz Türk mühendislerini, teknisyenlerini ve savunma sanayii çalışanlarını asla yıldıramayacak.' dedi.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-23 21:09:40

Güncelleme Tarihi: 2024-10-23 21:19:18

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen kahramanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Türk milletine başsağlığı dileyen Bayraktar, şunları kaydetti:

"Hayatımızı vakfettiğimiz Milli Savunma Sanayii ve Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bu menfur saldırılar biz Türk mühendislerini, teknisyenlerini ve savunma sanayii çalışanlarını asla yıldıramayacak. Bizler bu toprakların geleceğini inşa eden nesiller olarak, vatanımız ve milletimiz için kanımızla, terimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda attığımız her adımla şehitlerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatacak ve milletimizin gururunu daima yücelteceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı bizi bu yoldan çeviremeyecek. Milli Teknoloji Hamlesi yolundan asla ve asla dönmeyeceğiz."

TUSAŞ SALDIRISI NE ZAMAN OLDU?

İki terörist, saat 15.26 sıralarında tesisin ana girişine gelerek ateş etmeye başladı. Saldırı sırasında çekilen videodan, iki teröristin bir taksiyle geldiği, bir süre araç içinde durduğunu görünüyor. Aracı kullanan terörist inerek, arabanın ön tarafına giderek tesise doğru ateş ederek koşmaya başlıyor. Aracın solunda inen diğer terörist ise, o sırada arabanın yanından geçen sivillere ateş ediyor. Sırt çantaları teröristler, sivillere ateş ederek, tesise doğru koşmaya başlıyor. Saldırı sırasında kapıdaki çalışanlar saklanmaya çalışıyor. Teröristler tesis kapısına ve çevresine ateş ederek içeri girmeye çalıştı. Bu sırada tesis kapısı yakınında kuvvetli patlama duyuldu.

TERÖRİSTLER TESİSE NASIL GELDİ?

Teröristler, muhtemelen dikkat çekmemek veya gasbının kolay olduğunu düşünerek, bir taksiyle tesise geldi. 06 plakalı aracın şoförünün akıbeti saldırısı sırasında bilinmiyordu. Teröristlerin vardiya değişimi sırasında tesise saldırdığı anlaşıldı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde eli silahlı teröristlerin TUSAŞ yerleşkesine ticari taksi ile geldiği görünüyor. Taksiyi teröristin birisi kullandı. Birisi kadın iki teröristin, taksiyi kaçırdıkları belirtiliyor. Taksi şoförünün akibeti ilk anda belirlenemedi, daha sonra yapılan araştırmada, teröristlerin Kazan ilçesinden taksiye bindikleri ve yolda taksiyi vurup, arka koltuğu yatırdıkları anlaşıldı. Taksi şoförünün isminin Murat Arslan olduğu bildirildi. Teröristlerin, taksi durağından aracına binip şehire gitmek istediklerini söyledikleri Arslan'ı, yolda sigara içme bahanesiyle durdurdukları ifade edildi.

SALDIRIYA NASIL KARŞILIK VERİLDİ?

15.26 sıralarında sosyal medyada, TUSAŞ saldırı haberi yayılmaya başladı ve bu sırada en yakın birim olan Jandarma Özel Harekata operasyon talimatı verildi. Jandarma timleri, helikopterle tesise gelerek süratle tesis içinde terörist avına başladı. TUSAŞ çalışanları güvenli yerlere aktarıldı ve tesis içinde güvenlik önlemleri alınmaya başlandı.

TERÖRİSTLER KAÇ KİŞİYDİ?

Kayıtlardan taksiyle gelen teröristlerin iki kişi olduğu anlaşıldı. Birisi kadın iki terörist, uzun namlulu, Kalaşinikof olduğu tahmin edilen silahlarla sivillere ateş etmeye başladı. Teröristlerin sırt çantalarıyla gelmesi, patlayıcı da getirdiklerini düşündürdü.

SALDIRIDA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ilk açıklamada saldırıda 4 kişinin şehit olduğunu, 22 yaralı olduğu bilgisni güncelledi. Saat 21.00'da ise şehit sayısı 5'e yükseldi.