Dolar

34,2578

Euro

37,6016

Altın

2.927,55

Bist

9.154,88

Semih Çelik’in 'İncel' bağlantıları ortaya çıktı: Polis takipte

Semih Çelik'in 'incel' gruplarıyla bağlantısı tespit edildi! Polis ülke genelinde bu tür tehlikeli gruplara karşı geniş çaplı bir takip başlattı.

8 Dakika Önce Güncellendi

2024-10-07 10:37:30

Semih Çelik’in 'İncel' bağlantıları ortaya çıktı: Polis takipte

İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i öldüren Semih Çelik'in, kadınlara ve topluma düşmanlık besleyen “incel” gruplarıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. Polis, bu tehlikeli grupların yanı sıra cinsel, şiddet ya da ırkçılık içerikli paylaşımlar yapan kişi ve siteleri takibe aldı.

SEMİH ÇELİK'İN "İNCEL" BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

İstanbul'da iki genci öldürdükten sonra intihar eden Semih Çelik, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden, İngilizce “involuntary celibacy” (istemsiz bekar) anlamına gelen "incel" gruplarıyla temas halindeydi. Bu gruplar, kadınlara ve topluma düşmanlık besleyen kişilerden oluşuyor.

POLİS TAKİBE BAŞLADI

Cinayetlerin ardından Çelik'in telefonunda yapılan incelemede, bu görüşleri destekleyen ve yücelten paylaşımlar bulundu. Polis, bu gruplara karşı ülke genelinde takibi genişletti ve özellikle cinsel, şiddet ya da ırkçılık içerikli paylaşımlar yapan platformları gözlem altına aldı.

CİNAYETLERDEN SONRA "ÖVÜCÜ" PAYLAŞIMLAR

Katilin cinayetlerinden sonra internette yayılan “incel” gruplarına ait övücü paylaşımlar üzerine 81 İl Emniyet Müdürlüğü Siber Devriye ekipleri harekete geçti. Ağustos ayında Eskişehir'de yaşanan bıçaklı saldırıyı da destekleyen yapılar üzerinde operasyon başlatılması bekleniyor.

UZMANLARIN GÖRÜŞLERİ: PSİKOPATİ VE ŞİDDETİN YÜKSELİŞİ

Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Kültegin Ögel, Semih Çelik gibi kişilerin çoğunlukla psikopat olduklarını ve şiddeti bir araç olarak gördüklerini belirtti. Uzmanlar, bu tür olayların ardında psikopatik kişilikler ve toplumsal yapıdaki bozulmaların bulunduğunu söylüyor.

SON VİDEO HABER

Ankara'nın göbeğinde 'hilafet' sloganları

Haber Ara