Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Şener: 'Beyni emcüklenmiş gerizekalılar' deyince protokolde yerin hazır

Geçtiğimiz günlerde sokak röportajında bir kısım vatandaşlara yönelik kullandığı 'beyni emcüklenmiş gerizekalılar' sözleri nedeniyle tutuklandıktan bir süre tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışında protokolde ağırlanmasına AK Parti'den sert tepki geldi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-31 20:33:20

Şener: 'Beyni emcüklenmiş gerizekalılar' deyince protokolde yerin hazır

Kayserilioğlu, Instagram yasağını destekleyen kitleye yönelik bir sokak röportajında "beyni emcüklenmiş gerizekalılar" sözleriyle hakaret etmiş, sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

GWU41HwWwAAXVxW

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez” ifadelerine yer verdi.

3_512

“ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Her türlü nefret söylemi ve nefret siyasetiyle mücadelenin süreceğini belirten Çelik şöyle devam etti:

Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir. Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür.
Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez. Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur. Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır. Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır."

NEDİM ŞENER: X DAHİL SOSYAL MEDYAYI LAĞIM GÖTÜRÜYOR

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener de Kayserilioğlu'nu protokolde yanına oturtan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in fotoğrafını X hesabından paylaşarrak şu yorumda bulundu:

“Beyni emcüklenmiş gerizekalılar” deyince protokolde yerin hazır.
İşte “normalleşme” tam da budur çünkü bu kafanın normali budur. Nasıl bir yangına körükle gittiklerinin farkındalar.
O yüzden X dahil sosyal medya lağım mecralarını b.k götürüyor artık"

Ekran Alıntısı_914

Haber Ara