Dolar

33,8935

Euro

37,6010

Altın

2.814,30

Bist

9.685,49

Şimşek'e çağrı: 'Açıklayın şu vergi yüzsüzlerini'

Yeni vergi düzenlemesiyle birlikte Bakan Şimşek hakkındaki istifa iddialarının zamanlamasına dikkat çekiliyor. Aralarında bazı gazeteci ve siyasilerin de yer aldığı iddia sahipleri yalanlandı ancak iddiaların arkası kesilmiyor.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-08-28 16:28:41

Şimşek'e çağrı: 'Açıklayın şu vergi yüzsüzlerini'

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, vergi düzenlemesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yalanladığı iddia sahiplerine ve vergi kaçıranlara dikkat çekti...

TETİKÇİ GAZETECİLER

Geçen cuma Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddiasını dolaşıma soktular.

Bizzat bakanın kendisi haberleri yalanladı.

Ama ne fayda. Aradan kaç gün geçti tetikçi gazetecilerine aynı yalanı tekrarlatıyorlar.
Ne yazık ki suyu bulandırmayı, kafaları karıştırmayı da başardılar. Borsayı düşürdüler, doları az da olsa hoplattılar, vatandaşı silkelettiler.

Peki, holdinglerin, belediye başkanlarının sponsorluğunda "gazetecilik" yaptıklarını gizleme gereği bile duymayan, yayınlarına reklam alan bu beslemelerin derdi ne? Ne uğruna lime lime olmuş itibarlarına jilet atmayı, bir kez daha yalancı yaftası yemeyi göze alıyorlar?

BOĞAZ'DAKİ RUS OLİGARKIN VİLLASI

Doğru, bu açık yalanı sistematik hâlde işleyerek Rus oligarkın Boğaz'a nazır villa inşaatı için verdiği rüşvet tartışmasını da kısmen gündemden düşürdüler.

Ancak paralarını verip düdüklerini çalan patronlarının asıl derdi başka. Rekorlar kıran ihracatçılar dolar düşük kaldı demiyor mu? Tabii bir de kamuoyunda yükselen vergide adalet hassasiyeti var.

Ne zaman ki iktidar vergi işini biraz ciddiye almaya başladı, sorsan solcuyum diyen bu ekip düğmelerine basılmış gibi harekete geçtiler. Yoksa gelirken faizi yükseltecek diye Şimşek'i yere göğe sığdıramayan da onlardan başkası değildi.

"AÇIKLAYIN 2014'TEN BERİ İLAN ETMEDİĞİNİZ VERGİ YÜZSÜZLERİNİ"

Ne olursa olsun, 20 yılı aşan iktidarını, zengin semtlerden gelen oylara değil gelir seviyesi düşük mahallelerdeki desteğine borçlu olan iktidar sermayenin baskısına direnmek zorunda.

Bu arada Şimşek geçen gün kira vergisi vermeyen 1 milyon 700 bin kişinin tespit edildiğini açıkladı.

İyi güzel de bunlar devede kulak.

Kara deliğin büyüğünün nerede olduğunu biliyoruz.

Açıklayın şu 2014'ten beri ilan etmediğiniz vergi yüzleri listesini. Ve dahası gözümüzün önünde deveyi havuduyla götürdükleri hâlde vergi levhasında "matrahsız" yazanları.

Sağcısı da solcusu da, AK Partilisi de CHP'lisi de görsün memleketin kanını emenlerin hangi ayrıcalıklı azınlık olduğunu.

Hem vergide adalet algısı güçlenir hem de vergisini dürüst şekilde ödeyen kendini enayi gibi hissetmemiş olur.

Haber Ara