Sivas depremi sonrası Prof. Naci Görür'den korkutan uyarı!
Sivas’ta meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür, Merkezi Anadolu Fay Zonu üzerinde büyük deprem üretme potansiyelinin olduğunu belirtti.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-17 17:10:17

Güncelleme Tarihi: 2024-10-17 17:12:03

Sivas'ta meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki depremler sonrası yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bölgedeki depremlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Görür, Merkezi Anadolu Fay Zonu (CAFZ) üzerinde yer alan bu depremlerin, Erzincan'dan Mersin'e kadar uzanan ve Ecemiş Fayı olarak bilinen aktif bir fay hattı üzerinde gerçekleştiğini ve bu hattın büyük bir deprem üretme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Görür, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sivas'ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7, diğeri 4,1. Depremler Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan-Mersin'e kadar uzanıyor ve Kayseri'den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir” ifadelerini kullandı. Bu değerlendirme, bölgedeki deprem riskine dikkat çekerken, olası büyük bir deprem konusunda da uyarıda bulundu.

BÜYÜK DEPREM UYARISI

Sivas depremleri, Merkezi Anadolu Fay Zonu üzerinde meydana gelmesiyle dikkat çekerken, uzmanlar bölgenin büyük deprem potansiyelini tekrar gündeme taşıdı. Yer bilimciler, bu fay hattının oligosenden beri aktif olduğunu belirterek, özellikle deprem hazırlığı ve yapı güvenliği konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.