Dolar

33,9762

Euro

37,6709

Altın

2.725,36

Bist

9.771,16

Sosyal medyada bebeklere hacamat tartışması

Sosyal medyada hacamat akımı başladı. Yeni doğmuş bebeklerin kafasına dahi kupalar yapıştırılıyor. Türk Pediatri Kurumu bebeklerde hacamat enfeksiyona neden olabileceğinin altını çizerek aşırı kan çekilmesinin bebekleri şoka sokabileceğini açıkladı.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-07-23 17:25:54

Sosyal medyada bebeklere hacamat tartışması

Yeni doğmuş bebeklere hacamat yapılıyor.

2_736

Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, enfeksiyon riskine dikkat çekip "Bu tür enfeksiyonlar küçük bebeklerde hızla yaygınlaşıp ciddi sonuçlara yol açabilir. Birtakım dolaşım bozukluklarına yol açabilir." dedi.

3_430

Çok miktarda çocuktan kan çekildiğinde kansızlık sorunun baş göstereceğine de dikkat çeken Çokuğraş, uyarıda bulundu.

Çokuğraş, "Topuk kanı da alınmıyor çocuklardan. Bunlardan vazgeçilirken de çok eskide kalmış etkinliği kanıtlamamış birtakın uygulamalar tekrar ortaya çıkıyor. Tabip odalarını ve Sağlık Bakanlığı'nı göreve çağırıyorum. Lütfen bu uygulamalara karşı çıkılsın. Çocukların aşılanmasına karşı olanlara da birtakın müeyyideler uygulansın."

4_261

"KORUMA TEDBİRİ ALINABİLİR"

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Koordinatörü Avukat Gülderen Kavak Yıldırım da "Çocuklar üzerinde ebeveyn de olsa sonsuz bir çocuklar hakkında kullanım yetkisi mevcut değil." dedi.

5_163

"BM Çocuk Hakları Sözleşmesi olsun kendi iç hukumuz olsun hepsinde asıl amaçlanan çocuğun üstün yararıdır." diye konuşan Yıldırım, "Bu çocukların aileleri hakkında koruma tedbirleri istenebilir." ifadelerini kullandı.

NTV

Haber Ara