Dolar

34,1541

Euro

36,9873

Altın

2.944,77

Bist

8.975,72

Suriye’deki gerilim tırmanıyor: MSB açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye’deki hareketliliğin artmasıyla birlikte bölgede hassas bir dönem yaşandığını bildirdi

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-17 13:28:32

Suriye’deki gerilim tırmanıyor: MSB açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye'deki hareketliliğin artmasıyla birlikte bölgede hassas bir dönem yaşandığını bildirdi. Kilis'e düşen roketin, iki grup arasındaki çatışma nedeniyle meydana geldiği belirtildi. MSB, son bir haftada yürütülen operasyonlarda 45 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

SAVUNMA OPERASYONLARINDA GÜÇLÜ DURUM

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Aktürk, “Son bir haftada 45 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 Ocak'tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 194 olmuştur. Bu hafta içerisinde Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist daha Habur'daki hudut karakolumuza teslim olmuştur,” dedi.

PENÇE KİLİT OPERASYONUNDA SON DURUM

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyon bölgesinde yürütülen faaliyetlerde, çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi. Aktürk, “Bugüne kadar toplam 3 bin 94 mayın ve EYP imha edilmiş, 1256 mağara ve sığınak kullanılamaz hale getirilmiştir,” dedi. Ayrıca, “2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 881 bin 445 mühimmat ele geçirilmiştir. Bu operasyonlar, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesini sıfırlamak için devam etmektedir,” ifadelerini kullandı.

SINIR GÜVENLİĞİ EN ÜST DÜZEYDE

Tuğamiral Aktürk, Türkiye'nin sınır güvenliğinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun tedbirleriyle korunduğunu belirtti. “Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 194 şahıs yakalanmıştır. Yakalanan şahıslardan 10'u terör örgütü mensubudur. 1 Ocak'tan bugüne kadar yakalananların sayısı 11 bin 873'e, engellenen kişi sayısı da 82 bin 307 olmuştur,” dedi.

İSRAİL'İN SALDIRILARI SÜREKLİ DEVAM EDİYOR

Aktürk, İsrail'in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan'da sürdürdüğü saldırılara dikkat çekerek, “İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü'ne ateş açması, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Bu saldırıların cezasız kalması, Birleşmiş Milletler sistemine olan güveni zedeleyecek,” diye belirtti. Türkiye, bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması için gereken desteği vermeye devam edeceğini de ekledi.

EĞİTİM VE TATBİKAT FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve tatbikat faaliyetleri de aralıksız sürüyor. Aktürk, “18-27 Ekim tarihleri arasında Macaristan'da Brave Warrior tatbikatı ve 22-31 Ekim tarihleri arasında Norveç'te Steadfast Duel tatbikatı yapılacaktır,” bilgisini verdi. Ayrıca, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'de Deniz Kuvvetleri'nin harekata hazırlık eğitimleri gerçekleştirilecek.

SAVUNMA SANAYİİNDE YERLİ ÜRÜNLER

Tuğamiral Aktürk, yerli ve milli savunma sanayi ürünlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kabiliyetlerini artırmak amacıyla geliştirildiğini belirtti. 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek SAHA EXPO Savunma Fuarı'nda Bakanlığa bağlı kuruluşların ürün ve projeleri sergilenecek.

KİLİS'E DÜŞEN ROKET HAKKINDA BİLGİLER

Kilis'e düşen roket ile ilgili bilgiler veren kaynaklar, “Dün akşam saatlerinde, 2 grup arasında çıkan çatışmada 1 roket Kilis'in 12 kilometre güneydoğusundaki hudut karakolumuzun sorumluluk alanına düşmüştür. Sahayı ve tehditleri hassasiyetle takip ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

TÜRK HAVA KUVVETLERİNE YENİ UÇAKLAR

MSB kaynakları, Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda modern savaş uçaklarının envantere katılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti. “40 adet F-16 Viper tedarikinin yanı sıra Eurofighter Typhoon temini için de çalışmalar sürüyor. Ancak öncelikli hedefimiz, HÜRJET ve 5'inci nesil milli muharip uçağımız KAAN'dır,” dediler.

SON VİDEO HABER

Kazayı gördüler, yardım etmediler: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Haber Ara