Dolar

34,2229

Euro

37,5343

Altın

2.877,97

Bist

9.113,53

Tahliye edilen Türk vatandaşları güvenli bir şekilde Mersin'e geliyor!

Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye eden gemiler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamasına göre Beyrut'tan ayrılarak Mersin'e doğru yola çıktı.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-10 09:09:00

Tahliye edilen Türk vatandaşları güvenli bir şekilde Mersin'e geliyor!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Lübnan'daki Türk vatandaşlarını tahliye eden ve insani yardım taşıyan gemilerin, Beyrut'tan ayrılarak Mersin'e doğru yola çıktığını açıkladı. Fidan, Türkiye'nin bölgedeki savaştan etkilenen halka yardım etmeye ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya devam edeceğini belirtti.

GEMİLER MERSİN'E DOĞRU YOLA ÇIKTI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Lübnan'daki Türk vatandaşlarını güvenli bir şekilde tahliye eden gemilerin Beyrut'tan ayrıldığını ve Mersin'e doğru yola çıktığını duyurdu.

İNSANİ YARDIM GÖTÜRÜLDÜ

Fidan, gemilerin sadece Türk vatandaşlarını tahliye etmekle kalmayıp aynı zamanda Lübnan halkına insani yardım götürdüğünü vurguladı. Türkiye'nin, İsrail'in bölgede yarattığı savaşın sebep olduğu insani kriz karşısında yardımlarını sürdüreceğini ve yurt dışındaki vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü adımı atmaya devam edeceğini belirtti.

TÜRKİYE, VATANDAŞLARININ YANINDA

Türkiye'nin Lübnan'da yaşayan vatandaşlarına sahip çıktığını vurgulayan Fidan, Türkiye'nin bölgedeki krize karşı kararlı bir duruş sergilediğini ve hem vatandaşlarının hem de bölge halklarının yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara