Dolar

34,0527

Euro

37,9559

Altın

2.818,18

Bist

9.758,14

Tavşantepe’de Narin cinayetine benzer bir olay ve 'sapkın ayin' iddiası

Diyarbakır’daki 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasında, 17 yıl önce aynı bölgede çocuğu kaybolan baba Abdulhakim Çelikbilek'in açıklamaları dikkat çekti.

5 Gün Önce Güncellendi

2024-09-13 09:22:29

Tavşantepe’de Narin cinayetine benzer bir olay ve 'sapkın ayin' iddiası

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşentepe Mahallesi'nde 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürerken, 17 yıl önce aynı bölgede çocuğu kaybolan bir babanın açıklamaları dikkat çekti. Narin cinayetinin failleri adliyeye sevk edildiği sırada konuşan Abdulhakim Çelikbilek, 2007 yılında kaybolan oğlunun da cesedinin aynı derede bulunduğunu belirtti.

2_881

"NARİN GİBİ 19. GÜNDE AYNI DEREDE BULUNDU"

Diyarbakır Olay gazetesinde yer lan haberde Çelikbilek, 7 Eylül 2007 tarihinde evinin önünden kaçırılan 9 yaşındaki oğlu Muhammed Çelikbilek'in cesedinin Narin'in bulunduğu bölgede bulunduğunu ifade etti.

GXP2BkvXEAAOO_H

Çelikbilek, "Oğlumun kaybolmasının ardından tüm aramalarıma rağmen sonuç alamadım. 19 gün sonra, Narin'in cesedinin bulunduğu yerde bulundu. 'Dicle Nehri'nde bulundu' dediler ama hayır, aynı derede bulundu. Hâlâ yerini gösterebilirim" dedi.

"SUDA BOĞULMA"

17 yıl önce kaybolan Muhammed Çelikbilek'in cesedi, bir çoban tarafından derenin kenarında ağaçlara takılmış halde bulunmuştu. Baba, oğlunun ölümünün ardından ne DNA testi talebine ne de verdiği dilekçelere yanıt alabildiğini söyledi. 1 ay süren soruşturmayla ilgili sonuç "suda boğulma" şeklinde açıklandı. Acılı baba, oğlunun orada boğulmasının imkansız olduğunu savundu.

Baba Çelikbilek, o tarihte çocuğuyla ilgili soruşturmanın "gizli dosya" adı altında gerçekleştiğini iddia ederken, olayı soruşturan o dönemde görevli savcı hakkında ise davacı olmak istediğini dile getirdi.

TAPINAK VE TAVŞAN İDDİALARI

Öte yandan Narin'in cansız bedeninin 19 gün sonra bulunmasının ardından cinayetin gerçekleştiği bölgeyle ilgili sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

Sosyal medyada haftalardır tartışılan olayla ilgili, cinayetin sapkın bir ayin sonucu gerçekleştiği iddiası ortaya atılırken, Tavşantepe adlı bir kitap resmiyle birlikte Güran ailesinin köyü tartışma konusu oldu.

İbranice yazılı bir kitabın kapağındaki Tavşantepe yazısına dikkat çekilirken, Diyarbakır'da daha önce haber olan "Mitra tapınağı" hatırlatıldı.

İddiaya göre, Zervevan Kalesi'nin altında bulunan Mitra tapınağında okült ayinlerin düzenlendiği sırada işlenen kan dökme eylemi "tavşan sembolü" ile gerçekleşiyor.

GXS7PRqXYAAYw4T

5_195

Haber Ara