Dolar

34,2595

Euro

37,5911

Altın

2.877,92

Bist

8.945,50

Telegram’ın Karanlık Dünyası: Suç Örgütleri Platformu Ele Geçirdi

Organize suçlar Telegram’da hızla artıyor! Karanlık dünya milyarlarca dolarlık yasa dışı faaliyete ev sahipliği yapıyor, kullanıcı güvenliği tehlikede!

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 07:51:52

Telegram’ın Karanlık Dünyası: Suç Örgütleri Platformu Ele Geçirdi

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi'nin raporuna göre, Güneydoğu Asya'da organize suç örgütleri Telegram'ı kullanarak milyarlarca dolarlık yasa dışı faaliyetler yürütüyor. Uygulama, suçlular için kolay bir platform haline gelirken, kullanıcıların güvenlik riski ciddi boyutlara ulaşıyor.

ORGANİZE SUÇLARIN MERKEZİ HALİNE GELDİ

Pavel Durov tarafından kurulan Telegram, son yıllarda suç dünyasıyla anılmaya başlandı. Durov, Paris'te gözaltına alındıktan sonra kullanıcı bilgilerini adli makamlarla paylaşabileceğini açıklasa da, bu platformun karanlık faaliyetler için kullanımını engelleyemedi.

BÖLGEDE SUÇ PAZARI MİLYARLARA ULAŞTI

BM Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), Güneydoğu Asya'da suç örgütlerinin Telegram üzerinden büyük ölçekli yasa dışı faaliyetler yürüttüğünü ve bu faaliyetlerden yıllık 27.4 ila 36.5 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı. UNODC yetkilisi Benedikt Hofmann, uygulamanın suçlular tarafından kolayca gezilebilir olduğunu ve kullanıcılar için güvenlik riskinin çok yüksek olduğunu belirtti.

SON VİDEO HABER

Özgür Özel'den 'kapalı oturum' açıklaması

Haber Ara