Dolar

34,2595

Euro

37,5911

Altın

2.877,92

Bist

8.945,50

Telegram Ve Discord’da Şantaj Operasyonu! Bakan Tunç: Suçla Mücadelede Taviz Yok

Telegram ve Discord platformları üzerinde şantaj suçlarına karşı başlatılan soruşturmalarda, hukuki yaptırımlar kapıda! Bakan Tunç: 'Hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak. Taviz vermeyeceğiz!'

4 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 07:43:16

Telegram Ve Discord’da Şantaj Operasyonu! Bakan Tunç: Suçla Mücadelede Taviz Yok

Adalet Bakanlığı, Telegram ve Discord gibi platformlar üzerinden yürütülen şantaj faaliyetlerine karşı kapsamlı bir soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, suç teşkil eden içeriklerle ilgili hukuki adımların atılacağını belirtti. Soruşturma kapsamında, platformların içerikleri kaldırmaması durumunda 5651 Sayılı Yasa'ya dayanarak yaptırımlar uygulanacak.

YASAL YAPTIRIMLAR GÜNDEMDE

Bakan Tunç, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, şunları belirtti: "Suç teşkil eden içerikleri kaldırmayan sosyal ağ sağlayıcıları, 5651 Sayılı Yasa gereğince para cezası, reklam yasağı, bant daraltma ve erişim engeli gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir hukuk devletidir ve toplumun suçtan korunması önceliğimizdir. Hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacak."

GENÇLER VE ÇOCUKLAR TEHDİT ALTINDA

Bakan Tunç, açıklamasında ayrıca gençler ve çocukları zehirleyen, toplumsal yapıyı sarsmayı amaçlayan girişimlere karşı sert bir duruş sergileneceğini ifade etti. "Suçla mücadelede kararlılığımızdan taviz vermeyeceğiz," dedi.

SON VİDEO HABER

Özgür Özel'den 'kapalı oturum' açıklaması

Haber Ara