Dolar

34,5415

Euro

36,0177

Altın

3.010,41

Bist

9.549,89

TEOG Bakanlar Kurulu'na sunulacak

TEOG sınavının kaldırılmasının ardından yerine getirilecek sistem için, üç alternatif bugün Bakanlar Kurulu’na sunulacak. Avantaj ve dezavantajları Cumhurbaşkanı’na aktarılacak. Amaç, öğrenciye daha az sınav stresi yaşatmak ve ailelerin ekonomik harcamalarını düşürmek.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 10:53:12

TEOG Bakanlar Kurulu'na sunulacak

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), kaldırılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin yerine liseye geçişte uygulanması için planladığı modeller, bugün Bakanlar Kurulu'na sunulacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanacak Bakanlar Kurulu'nda yeni kurgulanan üç modelin sunumu yapılacak. Avantaj ve dezavantajları, öğrenci istatistikleri ve bütçeleri anlatılacak. Modeller kurgulanırken, öğrencilerin sınav stresini en aza indirmek, öğretmenleri daha aktif hale getirmek ve ailelerin ekonomik harcamalarını düşürmek amaçlandı.

YENİ MODEL SUNUMU YAPILACAK

Hürriyet'in haberine göre, bugünkü Bakanlar Kurulu'nun ana gündeminin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu nedeniyle 5 gün öne çekilen MGK kararlarının olması bekleniyor. Ancak, edinilen bilgiye göre bugünkü Bakanlar Kurulu'nda milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren ve kaldırıldığı açıklanan TEOG yerine getirilmesi planlanan modellerin sunumu da yapılacak. Gündemin durumuna göre modellere ilişkin değerlendirmelerin, Bakanlar Kurulu'nun pazartesi günkü toplantısına kalabileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG'un alternatiflerinin bir ay içinde Bakanlar Kurulu'na sunulacağını söylemişti, ancak yeni model çalışmaları, Erdoğan'ın ABD dönüşüne yetiştirildi.

BAŞDANIŞMANLAR DA ÇALIŞMALARA KATILACAK

Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları da yeni modellerle ilgili olarak çalışmalara katılacaklar. Beştepe'deki eğitim kurmayları, MEB ve kurumlarla koordineli çalışarak Türkiye'ye uygun yeni modellerin oluşturulmasına katkı sağlayacak.

KULİSLERDE TARTIŞILMIŞTI

Eğitim kulislerinde farklı modeller tartışılmıştı. Bunlar arasında, kendi alanında yüzde 5'lik başarı dilimindeki öğrencilerin merkezi sınavla talep gören okullara yerleştirilmesi, geriye kalanlara adrese dayalı kayıt yapılması; ortaokul notları doğrultusunda liselere sınavsız yerleştirilme ve her okulun kendi sınavını yapması konuşulmuştu.

Haber Ara