Dolar

34,0336

Euro

37,9131

Altın

2.822,50

Bist

9.577,46

'Topraklarımıza göz koyacaklar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in hem Batı Şeria’da hem de Gazze’de soykırım yaptığını söyledi. İsrail’in Batı Şeria ve Gazze’yi işgal etmeyi hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail, bu şekilde devam ederse gözünü başka yerlere dikecek. Sıra,Lübnan ve Suriye’ye gelecek. Vatan topraklarımıza göz koyacaklar” dedi.

1 Hafta Önce Güncellendi

2024-09-08 09:23:47

'Topraklarımıza göz koyacaklar'
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen 21. İmam Hatipliler Kurultayı'na katıldı. İsrail'in Gazze'de 11 yıldır insanlık dışı soykırım yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail, Filistin halkını Ramalah ve Gazze'de daracık toprak parçalarına sıkıştırdı. Hem Batı Şeria'da hem de Gazze'de soykırım yaparak, oraları da işgal etmeyi hedefliyor. İsrail, Gazze'de durmayacak. Eğer bu şekilde devam ederse Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek” dedi.

‘İSLAM ÜLKELERİ UYANMALI'

İsrail'in bugüne kadar 17 bini çocuk 41 bin masum sivili öldürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sıra bölgedeki diğer ülkeler Lübnan ve Suriye'ye gelecek. Dicle ve Fırat arasındaki vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Biz onun için ‘Hamas sadece Gazze'yi değil, İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor' diyoruz. Böyle kritik bir dönemde İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı. Mısır ile başlattığımız yeni süreç Gazze'nin, Filistin'in hayrına olacaktır” dedi.

‘OKYANUS OLDUK'

Konuşmasında imam hatiplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bana ‘Ömrün boyunca ortaya koyduğun tek bir eseri söyle' deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap, imam hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmaktır. İmam hatipleri kuran sadece 3-5 kişiydik, şimdi deniz olduk hatta okyanus olduk” diye konuştu.

Haber Ara