TSK: Orta Doğu'daki tehditlere karşı hazırız!
Orta Doğu'da sıcak çatışmalar tırmanırken, TSK her türlü tehdidi bertaraf edebilecek kapasitede. Türkiye'nin güvenliği için gerekli tüm önlemler alındı!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-03 17:12:38

Güncelleme Tarihi: 2024-10-03 17:14:24

Türkiye'nin savunma stratejileri doğrultusunda Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından takip ederek gerekli önlemleri almaktadır. İsrail'in Gazze'nin ardından Lübnan'a başlattığı karadan saldırılar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Lübnan'a olan yakınlığını vurgulayarak, "Lübnan'dan Türkiye 2,5 saat mesafede" dedi.

GÜVENLİK STRATEJİLERİ DEVREDE

MSB kaynakları, "MSB ve TSK olarak ülkemizin savunma ve güvenliğine yönelik bölgemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor, çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendiriyor, alınması gereken tedbirleri alıyoruz. TSK, bekamıza yönelen veya yönelebilecek her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye muktedirdir." şeklinde açıklamalarda bulundu.

TAHLİYE PLANI TAMAMLANMIŞTIR

Açıklamanın devamında, TSK'nın, "öncelikle vatandaşlarımız olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının da Lübnan'dan güvenli bir şekilde tahliyesine yönelik planlama ve hazırlıklarını tamamladığı" belirtildi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak Lübnan'daki gelişmelerin takip edildiği ifade edildi. "Tahliyenin başlaması durumunda gerekli bilgilendirme devletimizin ilgili kurumları tarafından yapılacaktır." ifadesiyle vatandaşların güvenliği için atılan adımların ciddiyeti vurgulandı.