Dolar

34,2368

Euro

37,5546

Altın

2.886,81

Bist

8.929,73

Türk Donanması, Lübnan'da tehlike altındaki vatandaşları kurtarıyor

Lübnan'a yapılan bu tahliye operasyonu sadece vatandaşların geri dönmesini sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda insani yardımları da beraberinde getirecektir.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-09 12:48:56

Türk Donanması, Lübnan'da tehlike altındaki vatandaşları kurtarıyor

Lübnan'daki İsrail saldırıları sonrası Türk vatandaşlarının tahliyesi için Türk Donanması harekete geçti. TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, Mersin Limanı'ndan Beyrut'a hareket ederek yaklaşık 2 bin Türk vatandaşını Türkiye'ye getirecek.

DONANMA GÖREVE HAZIR
Lübnan'a yönelik yapılan tahliye operasyonu kapsamında TCG Bayraktar ve TCG Sancaktar gemileri, Mersin Limanı'ndan Trablus'a doğru yola çıktı. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın koordinesinde tahliye için başvuran Türk vatandaşları Trablus Limanı'nda toplandı.

BİREYSEL HİKAYELERLE DOLU
Beyrut Amerikan Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Alparslan Tuncay, eşi ve çocuğuyla birlikte tahliye kuyruğuna girdi. Beş yıldır Beyrut'ta yaşayan Tuncay, patlamalar nedeniyle eşinin korktuğunu ve Türkiye'ye dönme kararı aldığını belirtti. Tuncay, derslerini online olarak Türkiye'den vermeye devam edeceğini ifade etti.

TÜRK VATANDAŞLARIN SAYISI
Lübnan'da kayıtlı olan 14 bin Türk vatandaşından, dönmek isteyen 2 bin kişi tahliye edilecek. TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemilerine, iki firkateyn ve iki karakol gemisi de eşlik ediyor. Gemiler, Lübnan'a insani yardım da götürüyor; AFAD koordinesinde 300 tondan fazla yardım malzemesi ulaştırılacak.

DIŞİŞLERİ'NDEN RESMİ AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tahliye işlemlerinin yarın başlayacağı ve gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2 bin yolcu olduğu belirtildi. Gerekirse tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir.

TAHLİYE OPERASYONU İÇİN GÜVENLİK HAZIRLIKLARI
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, tahliye edilmek üzere başvuran Türk vatandaşlarından toplamda 2 bin 500 kişi başvuruda bulundu. Tahliye işlemleri için gerekli tüm hazırlıklar tamamlanmıştır.

SON VİDEO HABER

Ekmeğe yeni zam gelecek mi? Fırıncılar Federasyonu'ndan açıklama

Haber Ara