Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Türkiye, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyor

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınadı. Bakanlık, 'İsrail bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir' dedi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 13:47:48

Türkiye, İsrail'in İran'a yönelik saldırısını şiddetle kınıyor

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran'a düzenlediği saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını açıkladı. Bakanlık, İsrail'in bölgede daha büyük bir savaşa yol açtığını belirtti.

İSRAİL'İN SALDIRISI KINANDI!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in dün gece İran'daki askeri üsleri hedef alan eylemleri en sert ifadelerle kınandı. Açıklamada, “İsrail bölgemizi daha büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir” denildi.

ULUSLARARASI TOPLUMU HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞIRIYORUZ!

Bakanlık, Gazze'de soykırım işleyen, Batı Şeria'yı ilhak etmeye hazırlanan ve Lübnan'da sivilleri öldüren İsrail'e karşı uluslararası güvenliğin sağlanması için harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. “İsrail'in bölgede yarattığı teröre son verilmesi, uluslararası güvenlik ve huzurun tesisi bakımından tarihi bir görev haline gelmiştir,” ifadelerine yer verildi.

BÖLGEDE SAVAŞ İSTEMİYORUZ!

Türkiye olarak, bölgede daha fazla savaş, şiddet ve hukuksuzluk istemediğimizin altını çizen Dışişleri Bakanlığı, Orta Doğu'da barışın yeniden sağlanması için bölge ülkelerinin ve dış aktörlerin akılcı bir tutum benimsemesinin şart olduğunu belirtti.

Haber Ara