Dolar

34,2960

Euro

37,5068

Altın

2.909,96

Bist

8.987,04

Türkiye yardıma koştu: Bosna Hersek'e 31 tırlık yardım sevkiyatı başladı

Türkiye’den Bosna Hersek’e uzanan yardım eli! Sel felaketinin yaralarını sarmak için gönderilen konteyner evler bölgeye ulaştı. Kardeş ülke Bosna’ya yapılan yardımlar hız kesmeden devam ediyor!

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-11 08:24:14

Türkiye yardıma koştu: Bosna Hersek'e 31 tırlık yardım sevkiyatı başladı

Bosna Hersek'teki şiddetli sel felaketinin ardından, Türkiye'den gönderilen konteyner evler afet bölgesine ulaştırıldı. AFAD ve TİKA ekipleri, felaketin ilk gününden itibaren bölgedeydi ve Türkiye, yardım elini Bosna Hersek'e hızla uzatarak sel mağdurlarına destek oldu. Konjic ve Jablanica'daki selzedelerin geçici barınma ihtiyacını karşılamak üzere gönderilen 5 tır dolusu konteyner ev, Türkiye'nin Bosna Hersek ile olan kardeşlik bağlarının bir göstergesi olarak bölgeye ulaştı.

YARDIMLAR BOSNA HERSEK'E ULAŞTI

4 Ekim'de yaşanan şiddetli yağışlar, Bosna Hersek'in bazı bölgelerinde sel felaketine yol açtı. Sel felaketi sonrası evlerini kaybeden ailelerin geçici olarak konaklayabilmeleri için Türkiye'den gönderilen konteyner evler, Konjic ve Jablanica'daki afet bölgelerine ulaştırıldı. Türkiye'nin sağladığı yardımlar, AFAD, TİKA ve Kızılay iş birliğiyle organize edilerek bölgedeki yetkililere teslim edildi.

"SAHADA İLK ANDA GELENLER TÜRKİYE'YDİ"

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, sel felaketinin hemen ardından TİKA ekipleriyle birlikte bölgeye geldiğini belirtti. Girgin, “Kanton'daki yetkililerle görüştük, aynı gün AFAD ekibi geldi. Sahada ilk anda gelenler Türkiye'ydi. Bu kardeşliğimizin bir göstergesidir. Türkiye'de yaşanan depremde, Bosna Hersek de bize yardımlar göndermişti, bu da karşılıklı dayanışmamızın bir sembolüdür,” dedi.

AFAD YARDIM ÇAĞRISINI BEKLEMEDEN HAREKETE GEÇTİ

AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, yardım çağrısını beklemeden Bosna Hersek'e geldiklerini ve bölgede yaptıkları incelemelerde ihtiyaçları hızlıca tespit ettiklerini belirtti. Taşdelen, “Bu konteyneler, tam donanımlı yaşam konteynerleri. İçlerinde klima, ısıtıcı, buzdolabı, yataklar ve mutfak setleri de mevcut. Elbette kayıplar geri getirilemez, ama Bosna halkının yaralarını bir nebze olsun sarabilmek çok önemli. Türkiye olarak yanlarında olmaya devam edeceğiz,” diye belirtti.

31 TIRLIK YARDIM KONVOYU

Türkiye'nin gönderdiği yardımların sadece 5 tırla sınırlı kalmayacağını belirten Taşdelen, toplamda 31 tırlık bir yardım konvoyunun hazırlandığını ve bölgeye ulaştırılacağını kaydetti. 30 tır konteyner taşıyacak, diğer tır ise jeneratör ve diğer yaşam malzemelerini taşıyacak.

KONJIC BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TEŞEKKÜR

Konjic Belediye Başkanı Osman Catic, Türkiye Cumhuriyeti'nin yardımına hızla koştuğunu belirterek teşekkür etti. Catic, “Türkiye'nin yaptığı gibi devlet kurumları aracılığıyla yardım yapan herkes, ihtiyacı olanlara en hızlı şekilde ulaşacaktır. Bu yardımlar bizim için çok değerli,” dedi.

SON VİDEO HABER

Türk muhabir Lübnan'da darp edildi

Haber Ara