Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

TUSAŞ a saldırıda kadın teröristin geçmişi gün yüzüne çıktı

TUSAŞ a düzenlenen saldırıda etkisiz hale getirilen PKK'lı kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek in geçmişi ortaya çıktı. Alçiçek in HDP Hakkari Merkez ilçe başkanı olduğu ve savaşı metropollere taşımayı savunduğu belirlendi.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-27 16:30:53

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen saldırıda etkisiz hale getirilen PKK'lı kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek'in geçmişiyle ilgili çarpıcı detaylar gün yüzüne çıktı. Alçiçek'in, Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Hakkari Merkez ilçe eş başkanlığı yaptığı belirlendi.

TUSAŞ'a yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda öldürülen Mine Sevjin Alçiçek, geçmişte HDP'nin Hakkari merkez ilçe başkanı olarak görev yaptı. Hain terörist, verdiği bir röportajda, “Kürdistan'daki savaş yetmiyor. Savaşı metropollere taşımak, düşmanın nefes aldığı her yerde o nefesi kesmek bizi zafere götürecektir” ifadelerini kullandı.

MİNE SEVJİN ALÇİÇEK'İN HİKAYESİ

TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından ortaya çıkan bu bilgiler, Alçiçek'in PKK'nın amaçlarını ne denli benimsediğini gösteriyor. PKK'nın, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği eylemleri meşrulaştırma çabası, Alçiçek'in sözleriyle bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu.

TUSAŞ'A YÖNELİK SALDIRI VE SON GELİŞMELER

Saldırı sonrası güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini daha yakından izlemeye başladı. TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayisindeki önemli bir aktör olarak, güvenlik açısından kritik bir hedef haline geldi.

SON VİDEO HABER

İzmir'de markette kedi ve yavruları mama yerken yakalandı

Haber Ara