TUSAŞ a saldırıya sert mesaj: 'Birlikten taviz vermeyeceğiz!'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede tavizsiz duruşunu vurguladı: 'İç karışıklık senaryolarını bozacağız, heveslerini kursaklarında bırakacağız!'

Oluşturma Tarihi: 2024-10-26 07:35:36

Güncelleme Tarihi: 2024-10-26 07:37:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'a yönelik saldırı ve terörle mücadele konusunda net mesajlar verdi. “Hedefimiz, terörsüz bir Türkiye. Bu hedeften taviz vermeyeceğiz,” diyen Erdoğan, Türkiye üzerinde karışıklık planlayanların oyunlarını bozacaklarını belirtti. TUSAŞ'a yönelik saldırının “manidar” olduğunu vurgulayan Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde ilerleyişinin durdurulamayacağını ifade etti.

HEDEFİMİZ TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tataristan dönüşünde BRICS zirvesi sonrasında uçakta yaptığı açıklamalarda, TUSAŞ saldırısının ardındaki planlara değindi. “Teröristler kukladır, taşerondur. Hedefimiz, terörsüz bir Türkiye. Bundan taviz vermeyeceğiz, veremeyiz” dedi. Erdoğan, savunma sanayiinin bu süreçte önemli bir rol üstleneceğini belirtti.

PYD/YPG YALNIZLIĞA MAHKUM

Terörün kaynağında kurutulacağını söyleyen Erdoğan, “Suriye'deki istikrarsızlıktan faydalanmaya çalışanların çabası boşuna” dedi. Özellikle PKK'nın Suriye kolu olan PYD/YPG'nin destek gördüğü ülkeler tarafından yalnız bırakılacağına inandığını vurguladı. “Amerika bu örgütleri bir süre kucağında taşır, fakat zamanı geldiğinde kendi başlarına bırakmak zorunda kalır” diye ekledi.

ATEŞE BENZİN DÖKENLERE İNAT

Erdoğan, İsrail'e karşı BM çatısı altında bir silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunarak, “Ateşe benzin dökenlere inat, bu yangını söndürmek için mücadele edeceğiz” dedi. “İnsanlık İttifakı” adı altında geniş bir destek beklediklerini ve bu girişimin kalıcı bir barışa öncülük etmesini umduğunu ifade etti.

SURİYE KONUSUNDA SABIRLI BEKLEYİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme konusunda “Suriye'nin toprak bütünlüğünden ve barıştan yanayız” dedi. Putin'in Esad ile bir çağrıda bulunması konusunda süreci zamana bıraktıklarını belirtti.

BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

Erdoğan, İstanbul'da Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO'yu ziyaretinde yaptığı konuşmada, terörle mücadelede “çok katmanlı stratejik akıl” ile hareket ettiklerini ifade etti. “İç karışıklık senaryoları yazanların oyunlarını bozacağız, birlik beraberliğimizden taviz vermeyeceğiz” dedi.

VATANDAŞA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının ardından siyasi partiler de dahil olmak üzere vatandaşların sergilediği ortak duruşa teşekkür etti. “Türkiye, savunma sanayiinde güçlü bir oyuncu olmaya kararlı” dedi ve bu başarıyı stratejik işbirlikleri ve uluslararası projelerle güçlendireceklerini belirtti.