Dolar

34,2345

Euro

37,1311

Altın

3.010,57

Bist

8.872,85

TUSAŞ şehitlerine veda: 'Ağlamayın, babanız şehit oldu'

TUSAŞ mühendislerini hedef alan hain terör saldırısında şehit olanlar için Ankara'da cenaze törenleri düzenlendi. Cenaze törenlerine şehitlerin ailesi, dostları ile mesai arkadaşları katıldı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-24 18:24:35

TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki tesislerine dün düzenlenen hain terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 2'si ağır olmak üzere 22 kişi yaralanmıştı.

Ankara'da PKK'lı teröristler tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici (36), Cengiz Coşkun (49), Hasan Hüseyin Canbaz (28) ve Atakan Şahin Erdoğan (40) ), için tören düzenlendi.

Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine PKK'lı teröristler Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan teknisyen Hasan Hüseyin Canbaz, makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici, kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun için Karşıyaka Mezarlığında Ahmet Efendi Camisi'nde tören düzenlendi.

aa_picture_20241024_36003055

Törene, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Bektaş, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Devrişoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkanı Vekili Efkan Ala, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sanayi, Ticaret , Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile şehitlerin yakınları katıldı.

387740

TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısında şehit olan Zahide Güçlü Ekici'nin kayınvalidesi Dursine Ekici, cenaze töreninin ardından konuştu. Dursine Ekici, "Okumuş, yıllarını vermiş insanlarımız ziyan oluyor. Zahide'yle en son konuştuğumda 'Anne hastalandın mı' dedi. Hastane randevuları vardı. 'Yok yavrum' dedim. 'Anne doğru söyle' dedi. 'Yok yavrum' dedim. Zahide' yi anlatamam. O farklı bir şeydi." diye konuştu.

Şehitlerin yakınları Türk bayrağına sarılı tabutların başında gözyaşlarına boğuldu. Şehit Hasan Hüseyin Canbaz'ın eşi Simge Canbaz, tabutun başında fenalaştı. Canbaz'a, sağlık görevlileri müdahale etti. Zahide Güçlü Ekici'nin tabutunun başına tülbent konuldu. Eşi Yalçın Ekici, büyük üzüntü yaşadı. Cenaze namazlarını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Şehitlerin cenazeleri, namazların ardından omuzlardaki cenaze araçlarına taşındı. Bu sırada Zahide Güçlü Ekici'nin eşi Yalçın Ekici fenalaştı. Yalçın Ekici'yi de sağlık görevlileri müdahale etti. Şehitlerin cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

AW315237_03(2)

"AĞLAMAYIN BABANIZ ŞEHİT OLDU"

Güvenlik görevlisi Atakan Şahin Erdoğan için Sincan ilçesindeki Cimşit Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, şehidin yakınları ve katılanlar katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Pınar Erdoğan, iki kızı ile birlikte Türk bayrağına sarılı tabutun başına düğün, şehit eşine veda etti. Pınar Erdoğan ve kızları, tabutu ve şehit Erdoğan'ın fotoğrafı öptü. Pınar Erdoğan, gözyaşı döken kızlarını, "Ağlamayın, babanız şehit oldu" diyerek teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi daha sonra Cimşit Mezarlığı'nda verildi.

TRTHaber, DHA

SON VİDEO HABER

Kassam'dan operasyon: İsrail askeri araçları imha edildi

Haber Ara