Dolar

34,2872

Euro

37,1862

Altın

3.009,87

Bist

8.832,95

TUSAŞ tesislerine alçakça saldırı: TBMM den ortak kınama

TBMM, TUSAŞ a yapılan hain terör saldırısını kınadı! Milli savunma sanayimizi hedef alan bu girişim, emperyalist güçlerin oyunudur. Türkiye, bu saldırılar karşısında birliğini bozmadan yoluna devam edecek!

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 07:36:36

TUSAŞ tesislerine alçakça saldırı: TBMM den ortak kınama

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısını ortak bir bildiri ile kınadı. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzasıyla yayımlanan tezkere, TBMM Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edildi. Terör saldırısının, Türkiye'nin milli savunma sanayisine yönelik hain bir girişim olduğuna vurgu yapıldı.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'NDEN GÜÇLÜ MESAJ
23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ tesislerine yapılan saldırı sonrası TBMM, tüm siyasi partilerin desteğiyle hazırlanan bir tezkere ile terör örgütlerine karşı kararlılığını bir kez daha ifade etti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un imzaladığı bildiride şu ifadelere yer verildi:

MİLLİ SAVUNMA SANAYİMİZE YÖNELİK SALDIRI KINANDI
“23 Ekim 2024 tarihinde Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi tesislerine yönelik terör saldırısı, ülkemizin barışına ve huzuruna kasteden alçakça bir girişimdir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun.

MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ HEDEFTE
Tezkerenin devamında, saldırının esas amacının milli savunma sanayimize zarar vermek ve Türkiye'nin tam bağımsızlık yolundaki yürüyüşünü engellemek olduğu vurgulandı. Ayrıca, şu mesaj verildi: “Hiçbir güç ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliğini bozamayacaktır.”

EMPERYALİST GÜÇLERİN KİRLİ OYUNLARI
Saldırının arkasındaki emperyalist güçler ve karanlık odaklar olduğu belirtilerek, bu saldırıların Türkiye'nin huzur ve istikrarını bozmayacağına dikkat çekildi. Tezkere, TBMM'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

MİLLETİN METANETİ TERÖRÜN KARŞISINDA GÜÇLÜ BİR DUVAR
Saldırı sonrasında milletin gösterdiği metanet ve birlik duygusu, tarihten gelen millet olma bilincimizin sembolü olan çelikten iradenin, her türlü terörist girişimi boşa çıkaracağı belirtildi.

TÜRKİYE'NİN KARARLILIĞI: TERÖRE GEÇİT YOK
Tezkerede şu ifadelerle bitirildi: “Milli iradenin tecelligâhı TBMM olarak, terör örgütlerine ve onların tüm destekçilerine karşı mücadele etme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

Haber Ara