Dolar

34,2271

Euro

37,2249

Altın

2.994,53

Bist

8.793,61

Ünlü sucukta skandal: Dana eti yerine tavuk eti kullandılar

Ünlü sucuk markası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde rezil bir skandala imza attı. Dana eti yerine tavuk eti kullanıldığı tespit edilen sucuklar, sağlığı tehlikeye atıyor. Bakanlık, listeyi güncelleyerek halkı bilgilendiriyor.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-10-19 16:01:03

Ünlü sucukta skandal: Dana eti yerine tavuk eti kullandılar

Konya merkezli ünlü sucuk markası, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde rezil bir skandala imza attı. Bakanlık tarafından yayımlanan listede, dana eti olarak satılan sucuğun içerisinde kanatlı hayvan eti tespit edildi.

BAKANLIĞIN İFŞA LİSTESİ GÜNCELLENDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim'den bu yana uyguladığı sağlığı tehlikeye düşüren gıdalar ve taklit veya tağşiş yapılan gıdalar listesine yeni skandalları eklemeye devam ediyor. Köfteci Yusuf'ta yaşanan domuz eti skandalının ardından bakanlığın listesine olan ilgi arttı.

SAHTE SUCUKLAR İFŞA OLDU

Laboratuvar testleri sonucunda, Kısmetoğlu Beyti Et Ve Et Ürünleri-Beytullah Yeşilçayır firmasına ait Danamet markalı sucuğun içinde tavuk eti bulunduğu belirlendi. Uygunsuzluk tespit edilen sucukların 01.10.2024 tarihli ürünler olduğu açıklandı.

BAHARATTA DA HİLE VAR

Başka bir denetimde, Göktürk Gıda Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi'ne ait Göktürk markalı kekiklerde de yabancı madde tespit edildi. Tespit edilen yabancı maddelerin seri numaraları 16611206 ve 16011102 olarak belirlendi.

HALK BİLGİLENDİRİLİYOR

Vatandaşlar, sahte ürün ve tağşiş listesine ulaşmak için güvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresini ziyaret ederek detaylı bilgi alabilir.

SON VİDEO HABER

Esenyurt'ta çarşaf giyip otomatik silahla kurşun yağdırdı!

Haber Ara