Dolar

34,2841

Euro

37,2083

Altın

3.011,57

Bist

8.799,23

Uygur Türkü kızdan Perinçek'e 'Doğu Türkistan' dersi

Uygur Türkü gazeteci Nefise Oğuz katıldığı bir konferansta, Doğu Türkistan'daki gerçekleri Doğu Perinçek'in yüzüne vurdu.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-25 13:54:20

Uygur Türklerinin aileleri, Doğu Türkistan'dan haber alma mücadelelerine devam ediyor. Ailesini görmek, ailesinden bir haber almak için çabalayan isimlerden biri de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümü öğrencisi, Uygur Türkü aktivist Nefise Oğuz. Oğuz'un amcası Alim Abdukerim, 2017 yılında Doğu Türkistan'ın Ürümçi kentinde ikamet ettiği evinde gözaltına alındı.

22_9

Oğuz, X hesabından Perinçek ile arasında geçen diyalog ile ilgili yaptığı paylaşımında "Çin'in ağziyla konusan Doğu Perinçek'e Çine Türk birligi olarak ne kadar güvenebiliriz diye sorduğumda verdiği cevap bunlardır." ifadesini kullandı.

Ekran Alıntısı_986

"SÖYLEDİĞİ HER ŞEY GEÇERSİZ"

Türkiye'de Çin'in lobicilik faaliyetini üstlenen Doğu Perinçek'in İstanbul Üniversitesi'nde 24 Ekim 2024 tarihinde Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Hedef Türkiye: Üç İsrail Planı” başlıklı etkinlikte, Oğuz'un soruları Perinçek'i terletti. Perinçek'in Doğu Türkistan ile ilgili söylediği yalanları bir bir çürüten Oğuz, " En başta dediği 'Çin' in davetiyle gittim' söyleminden sonra söylediği her şey geçersiz oluyor. Çünkü oraya Çin'in davetiyle giden herkese haızrlanmış sahneler gösteriliyor." ifadelerini kullandı.

GOPCH5jr_400x400

ÇİN'İN TOPLAMA KAMPLARI

Doğu Türkistan'da Uygur Türkleri başta olmak üzere diğer Türk halklarından milyonlarca kişi, suçsuz yere toplama kamplarına alınmaktadır. Halen bu baskı tüm şiddetiyle devam ediyor. Tanıkların ifadelerine göre tutuklular, işkenceye uğruyor, sağlıksız şartlarda ellerinde kelepçe, ayaklarında zincirlerle yaşıyor. Kampta tutulanlara, içeriği belirsiz ilaçlar ve iğneler veriliyor. İnsanlar, burada tırnak çekme, kamçı, elektrik gibi işkencelere maruz kalıyor, kadınlar toplu tecavüze uğruyor.

QHA

SON VİDEO HABER

Doğu Perinçek'ten FETÖ elebaşı için dua! 'Allah günahlarını affetsin'

Haber Ara