Vaniköy'deki kaçak villa inşaatı kime ait?

İstanbul Boğazı’nda yapılan kaçak villa için Çevre Bakanlığı devreye girdi. Anıt ağaçların kesildiği alandaki inşaat durduruldu. Büyükşehir Belediyesi de yapının 16 Ağustos’ta mühürlendiğini açıkladı. Arazinin daha önce suç örgütü davası hükümlüsü Adnan Oktar’a ait olduğu ortaya çıktı.

2024-08-22 20:17:48

Adnan Oktar'ın İstanbul'da boğaz sırtlarındaki villasının bulunduğu alan bu kez kaçak yapı soruşturması ile gündemde…

2018 yılında yapılan operasyonda Adnan Oktar'ın Üsküdar Vaniköy'deki villasına da baskın yapılmış, Oktar polisten kaçmaya çalışmış ve yakalanmıştı.

YENİ SAHİBİ RUS İŞ İNSANI

Arazinin daha sonra bir Rus iş adamı tarafından satın alındığı ve yıkılan villanın yerine yenisinin inşa edildiği öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri, Boğaziçi İmar Müdürlüğü yetkisindeki alanda inceleme yaptı, imar kanununa aykırı bölümler tespit etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de bölgedeki 2 yapının izinli olduğunu, imara aykırı eklemelerin ise 16 Ağustos'ta mühürlendiğini açıkladı.

Ev sahibinin tadilat izni aldığını ancak onarım izni kapsamı dışına çıkıldığı vurgulandı.

Suç duyurusunda bulunulduğu da belirtildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “İmar Kirliliğine Neden Olma” suçundan soruşturma başlatıldığını duyurdu.

NTV

Lübnan'daki patlamalarda 3 cihaz modeli gündemde

'Lübnan'da patlatılan cihazlar MOSSAD'ın işi'

KOAH hastaları için şifalı mağara ziyarete hazır

Çetelere fırında silah servisi:13 gözaltı

M4 işlemcili yeni MacBook modelleri sahneye çıkmaya hazır