Karadeniz müziğinin sevilen ismi Volkan Konak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin İskele kentinde verdiği konser sırasında sahnede fenalaşarak hayatını kaybetti. 58 yaşındaki sanatçının ani vefatı, sevenlerini ve sanat camiasını derin bir üzüntüye boğdu.
VOLKAN KONAK'IN CENAZE PROGRAMI AÇIKLANDI
Volkan Konak'ın cenaze törenine ilişkin detaylar belli oldu. Sanatçı için 1 Nisan Salı günü İstanbul'da Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Ardından, 2 Nisan Çarşamba günü memleketi Trabzon'un Maçka ilçesinde Maçka Merkez Camii'nde öğle namazını takiben ikinci bir cenaze namazı düzenlenecek ve Güney Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek.
SAHNEDE YAŞANAN ACI OLAY
Kıbrıs'ın İskele kentindeki bayram programı sırasında sahnede kalp krizi geçiren Volkan Konak, sahnede yapılan kalp masajının ardından Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak sanatçı, hastanede yapılan müdahalelere rağmen 58 yaşında hayatını kaybetti.
SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı, İskele kentindeki konseri sırasında rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan Konak hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu gece aniden rahatsızlanması nedeniyle 00.17'de Mağusa Devlet Hastanesi'ne müracaat ettirilen sanatçı Volkan Konak, 00.42'de tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir." ifadelerine yer verildi.
SANATÇININ VASİYETİ GÜNDEMDE
Volkan Konak'ın 2020 yılında bir konser sırasında açıkladığı vasiyeti de yeniden gündeme geldi. Sanatçı, "Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar benim tüm bedenimi. Ve bir kutuya koyup Karadeniz'imin üstüne bir helikopterle savursunlar tüm küllerimi. Özellikle de Trabzon'umun üstüne." demişti.
VOLKAN KONAK KİMDİR?
Volkan Konak, 27 Şubat 1967'de Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Maçka'da tamamladıktan sonra 1983'te İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarına girdi. 1987'de "Suların Horon Yeri" albümüyle yörede yaptığı derlemeleri yorumladı. 1993'te ilk özgün albümü "Efulim"i yayınladı. Ardından "Gelir misin Benimle", "Volkanik Parçalar", "Pedaliza", "Şimal Rüzgarı", "Maranda", "Mora", "Mimoza", "Lifor" ve "Manolya" gibi albümleriyle müzikseverlerin beğenisini kazandı. Nazım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu ve Sunay Akın'ın eserlerini besteleyerek, seslendirdi. Karadeniz müziğini evrensel formlarla birleştirerek özgün eserler ortaya koydu. "Kuzeyin Oğlu" lakabıyla tanınan Konak, müzik kariyeri boyunca birçok ödüle layık görüldü.
SANAT CAMİASINDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI
Volkan Konak'ın vefatı, sanat ve siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı. Birçok sanatçı ve siyasetçi, sosyal medya hesaplarından başsağlığı mesajları paylaştı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Karadeniz'in hırçın sesi, değerli sanatçımız Volkan Konak'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR
Volkan Konak'ın cenazesi, 1 Nisan Salı günü İstanbul'da Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından memleketi Trabzon'a uğurlanacak. 2 Nisan Çarşamba günü Maçka Merkez Camii'nde kılınacak öğle namazını takiben, Güney Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verilecek. Sanatçının ani vefatı, sevenlerini ve sanat camiasını derin bir yasa boğdu.