Dolar

34,2926

Euro

37,4916

Altın

2.912,91

Bist

9.038,16

Yapay Zeka, çocuk ve kadına şiddet: TBMM araştırma komisyonları kuruldu

TBMM, yapay zeka, kadına şiddet ve çocukların korunması konularında üç araştırma komisyonu kurarak, incelemelere başlıyor. Komisyonlar, üç ay boyunca çalışmalarını sürdürecek.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-11 12:03:33

Yapay Zeka, çocuk ve kadına şiddet: TBMM araştırma komisyonları kuruldu

TBMM Genel Kurulu, yapay zeka, kadına şiddet ve çocukların korunması konularında üç ayrı araştırma komisyonu kurarak, bu kritik meselelerde üç aylık incelemelere başlayacağını duyurdu.

ÜÇ ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Son iki hafta içinde, TBMM Genel Kurulu, kadına şiddet, çocukların korunması ve yapay zeka konularında üç ayrı araştırma komisyonu kurulmasına karar verdi. Her komisyona 22 üye seçilecek ve başkanları belirlendikten sonra çalışmalara başlanacak. Komisyonlar, ihtiyaç duyulduğunda sürelerini uzatabilecek ve Ankara dışında da incelemelerde bulunabilecek.

YAPAY ZEKAYA YÖNELİK ADIMLAR ATILACAK

Meclis Yapay Zeka Araştırma Komisyonu, yapay zekanın kazançlarını artıracak adımları, hukuki altyapının oluşturulmasını ve bu teknolojinin getirdiği risklerin önlenmesi için alınacak tedbirleri belirleyecek.

ÇOCUKLARIN KORUNMASI İÇİN ÖNLEMLER

Çocukların korunmasıyla ilgili TBMM Araştırma Komisyonu, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken önlemleri araştıracak.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE

Kadına yönelik şiddetle ilgili kurulan Araştırma Komisyonu, kadınların maruz kaldığı şiddet ve ayrımcılık davranışlarına yönelik ek tedbirleri ve çözüm önerilerini ele alacak.

SON VİDEO HABER

Köfteci Yusuf'u savundu, sipariş verdiğini duyurdu

Haber Ara