Yargı, hileli gıda kararında son sözü söyleyecek
Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli gıda ürünleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargı kararlarının bağlayıcılığı vurgulandı.

Oluşturma Tarihi: 2024-10-10 13:45:19

Güncelleme Tarihi: 2024-10-10 13:47:03

Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ve taklit-tağşiş ürünlerle ilgili yapılan denetimlerin ardından suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Bakanlık, yargı kararlarının tüm idari unsurlar için bağlayıcı olduğunu belirtti. Gıda güvenilirliği ve kamu sağlığını koruma konusundaki kararlılığını vurguladı.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

"Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve yasalarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir."

Bakanlık, hem tüketicinin hem de üreticinin haklarını korumakla yükümlü olduğunu ifade etti.

GIDA DENETİMLERİ VE YAPTIRIMLAR

Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemi ile 8.000'den fazla gıda denetçisi ile rutin ve anlık denetimler yapıldığı belirtildi. Uygunsuzluk tespit edilmesi durumunda, toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımlar uygulanıyor. Ayrıca, insan sağlığını tehdit eden durumlarda suç duyurusunda bulunuluyor.

YARGI DENETİMİ VE BAĞLAYICILIK

Açıklamada, "Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini kararlılıkla yerine getirmeye devam edeceğini vurguladı.