Dolar

34,1454

Euro

37,9817

Altın

2.880,17

Bist

9.896,31

Yeni boykot hareketi: 'Satmıyoruz'

Türkiye’de, İsrail destekçisi firmaların boykot hedefi olan ürünlerini satmayarak yerli ürünleri teşvik eden 'Satmıyoruz Hareketi' başlatıldı.

3 Saat Önce Güncellendi

2024-09-23 10:44:52

Hareketin amacı hakkında web sitesinde yayınlanan manifestoda şu bilgilere yer verildi:

"Manifesto

"satmiyoruz.com" bir "vicdanî duruş" hareketidir ve tamamen gönüllü bir inisiyatiftir.

Amacı

Referans verilen işletmelerin boykot ürün satmama konusundaki hassasiyetlerinin teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve boykot hassasiyeti olan tüketicilere kolay erişilebilir bir veritabanı oluşturmaktır.

Sistem, işletmeler için boykot konusu dışındaki ticari/siyasi/dini/ürün kalitesi/lezzet ve diğer açılardan referans teşkil etmez.
Sistemde yer alan hiçbir işletmeyle reklam/işbirliği bağı bulunmamaktadır; bir bağ varsa bu "vicdanî duruş" temelinde oluşan gönül bağından öteye geçmemektedir.

Birbirlerini tanımayan binlerce insanı, insanî bir ortak paydada buluşturmayı hedeflediğimiz çalışmamızı sosyal medyada ve çevrenizle paylaşarak daha çok insanla bu halkanın genişlemesini sağlayabilirsiniz.

İnsanlığı ayaklar altına alan katil israile ve maddi/manevi destekçilerine karşı duruşunu ticari manada ortaya koyan, mazlumların yanında konum alarak bu hassasiyeti gözeten siz vicdan sahibi insanlara ve rızka kefil olanın Allah olduğuna inanmış, ticari kaygılarının önüne insanlığını koymayı başarabilmiş vicdan sahibi işletme sahiplerine kalbî duygularla teşekkür ediyoruz.

Önemli not

Şu an dolanımda farklı birçok boykot listesi bulunduğundan ve boykot konusunun kapsamı, farklı hassasiyetlerle genişletilip daraltılabildiğinden tüm listelere veya herhangi bir özel listeye uyum konusunda farklılıklar görülebilmektedir. israille doğrudan veya dolaylı şekilde ispatlı bir bağı bulunan ürünlerin listemizde yer alan işletmelerde satışı olduğu takdirde bizimle bu ürün ve işletmelerin bilgisini paylaşmanız bizi mutlu edecektir.

Altyapı ve proje geliştirme süreçleri devam etmektedir. Bu süreçte karşılaşılabilecek kusurlar için affınıza sığınıyoruz.

Sistemle, web sitesiyle ve ilgili tüm konularda her türlü soru, görüş ve eleştirilerinizi paylaşmaktan çekinmeyiniz:

İletişim: [email protected]"

Haber Ara