Dolar

34,2350

Euro

37,0442

Altın

2.993,89

Bist

8.654,39

Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni skandal

Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni bir skandal ortaya çıktı. Diploması askıda olan doktorun yaptığı obezite ameliyatı sonrası bir hasta hayatını kaybetti.

6 Saat Önce Güncellendi

2024-10-21 17:51:23

Yenidoğan çetesi soruşturmasında yeni skandal

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla birlikte hareket ederek bebek hastalarını anlaşmalı özel hastanelere sevk eden ve ölümlerine neden oldukları gerekçesiyle hakkında iddianame hazırlanan Yenidoğan Çetesine ilişkin yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, diploması askıda olan bir doktorun, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nde gerçekleştirdiği obezite ameliyatı sonrası bir hastanın hayatını kaybettiği yer aldı.

ASKIDA DİPLOMALI DOKTORUN YASA DIŞI AMELİYATLARI

Tape kayıtlarına göre, diploması askıda olan Dr. E.V., Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nde 18 Aralık 2023 tarihinde obezite ameliyatı yaptığı S.A. isimli hastanın ölümüne sebep oldu. Söz konusu ameliyatın ardından şüpheli ölüm evraklarının Yüzyıl Polis Merkezi'ne iletildiği ve hastaneden kamera görüntüleri talep edilmesine rağmen, hastane yönetiminin "kamera görüntüsü yok" cevabını verdiği kaydedildi. İddianamede, Dr. E.V.'nin, yetkisi olmadığı halde ameliyatlar yaptığı ve hastaneye ödediği para sayesinde bu duruma bilerek göz yumulduğu belirtildi.

AA

Haber Ara