Yenidoğan çetesinin şok eylemleri: 197 suç tespit edildi
İstanbul'daki yenidoğan çetesiyle ilgili şok rapor! Bebek ölümlerine yol açan çete 197 suçla bağlantılı. Hastanelerdeki korkunç detaylar kan dondurdu!

Oluşturma Tarihi: 2024-10-19 14:35:40

Güncelleme Tarihi: 2024-10-19 14:38:55

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel komisyonun yaptığı denetimler sonucu, bebekleri ölüme sürükleyen ve haksız kazanç elde eden "yenidoğan çetesi" hakkında 30 klasör ve iki koli dolusu rapor hazırlandı. Raporda, çetenin faaliyetlerine dair korkunç detaylar gün yüzüne çıkarıldı. Denetimler sonucu 197 suça ilişkin tespitler, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü.

ÖZEL HASTANELER MERCEK ALTINDA

Yenidoğan çetesinin ortaya çıkma süreci, Mayıs 2023'te CİMER'e ulaşan ihbarın ardından başladı. Dönemin İstanbul İl Sağlık Müdürü, şimdiki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, durumu emniyete bildirdi ve tüm hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarının denetlenmesi talimatını verdi. Denetimler sonucunda çetenin faaliyetleri netleşirken, özellikle özel hastanelerin yenidoğan ünitelerinde yapılan usulsüzlükler dikkat çekti.

197 SUÇ TESPİT EDİLDİ

Yapılan denetimlerde 197 ayrı suça konu olan eylemler tespit edildi. Bu eylemler arasında banka hesap hareketleri, HTS kayıtları ve fiziki takipler de yer aldı. Ayrıca bazı hastanelerin yenidoğan yoğun bakım servislerinde, bebeklerin sağlık durumlarına dair sahte kayıtlar tutulduğu ortaya çıkarıldı.

YENİDOĞAN SEVKLERİ DURDURULDU

Komisyon, Eylül 2023'teki denetimlerinde ilk somut bulgulara ulaştıktan sonra, şüphelenilen hastanelere yenidoğan sevkleri durduruldu. Süreçte 22'si tutuklu, toplamda 47 şüpheli hakkında yasal işlemler devam ederken, hastanelerin ilgili birimlerine de cezai yaptırımlar uygulandı.

RAPORLAR VE İDDİANAMEDEKİ ÇARPICI DETAYLAR

Denetim raporları, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada kilit bir rol oynadı. Raporda, bebeklerin dosya üzerindeki sağlık durumları ile gerçek sağlık durumlarının örtüşmediği ve kayıtların düzmece olduğu belirtildi. Hastanelerin ruhsat iptali süreci de devam ediyor.