Dolar

34,0789

Euro

37,9840

Altın

2.808,16

Bist

9.774,49

Yoğun talep sonuç verdi: Hac kayıtlarına ek süre!

2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme süresi yoğun talep nedeniyle 27 Eylül'e kadar uzatıldı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, işlemlerin e-Devlet üzerinden kolayca yapılabileceğini açıkladı. Hacı adayları, son günü beklemeden başvurularını tamamlamalı.

2 Gün Önce Güncellendi

2024-09-17 10:41:58

Yoğun talep sonuç verdi: Hac kayıtlarına ek süre!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin yoğun talep üzerine 27 Eylül'e kadar uzatıldığını açıkladı. Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, hacı adaylarının işlemlerini e-Devlet üzerinden kolayca yapabileceğini belirtti.

SÜRE UZATILDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin süresinin uzatıldığını açıkladı. Erbaş, "Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek" ifadelerini kullandı.

YOĞUN TALEP ETKİLİ OLDU

Hacı adaylarının yoğun talepleri üzerine alınan bu karar, hac ibadetini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların rahat bir şekilde kayıt yaptırmasına olanak sağlayacak. Süre uzatımı, başvurularını henüz yapamamış hacı adayları için kritik bir fırsat sunuyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN İŞLEM KOLAYLIĞI

2025 hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Erbaş, "Vatandaşlar işlemlerini hızlı ve güvenli bir şekilde e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilirler" dedi.

İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAKLAR İÇİN ÖNEMLİ

Hac ibadeti için ilk kez kayıt yaptıracak olanlar, bu süreci kaçırmamaları konusunda uyarıldı. 27 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden kayıt yaptırılabilecek olması, adayların yoğunluğunu önlemeyi hedefliyor.

SON GÜN UYARISI

Kayıt süresi 27 Eylül'e kadar uzatılmış olsa da Diyanet yetkilileri, son güne bırakılmaması konusunda hacı adaylarını uyarıyor. Yoğun talep nedeniyle sistemde yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek için işlemlerin bir an önce yapılması öneriliyor.

KAYITLAR NASIL YAPILACAK?

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, e-Devlet üzerinden yapılacak. Hac ibadetini gerçekleştirmek isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesindeki bilgilere göre adım adım işlemlerini gerçekleştirebilirler.

HERKES İÇİN UYGUN ZAMAN DİLİMİ

Yoğun talep nedeniyle uzatılan süre, başvurularını tamamlayamamış olanlar için önemli bir fırsat sunuyor. Erbaş, "Vatandaşlarımız bu süreci iyi değerlendirsin" şeklinde konuştu.

DETAYLI BİLGİLER DİYANET'İN SİTESİNDE

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme süreci hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirler. Kayıt işlemleri ve hac ibadetiyle ilgili merak edilen tüm sorulara siteden cevap bulunabilir.

KRİTİK TARİH: 27 EYLÜL

Süresi uzatılan 2025 yılı hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinde son tarih 27 Eylül. Hacı adaylarının bu tarihi kaçırmamaları ve işlemlerini en kısa sürede tamamlamaları büyük önem taşıyor.

SON VİDEO HABER

Lübnan ordusu 'şüpheli cihaz' peşinde

Haber Ara