Dolar

34,2863

Euro

37,0253

Altın

3.028,14

Bist

8.908,47

Yumaklı: Terör Türkiye yi yıldıramayacak

Bakan Yumaklı, dış güçlerin Türkiye yi diz çöktürme planlarında her defasında yanıldığını vurgulayarak, 'Bu millet emperyalistlerin oyunlarına boyun eğmedi, eğmeyecek' dedi.

2 Saat Önce Güncellendi

2024-10-26 14:23:04

Yumaklı: Terör Türkiye yi yıldıramayacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Patnos 8. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Anadolu'nun bin yıllık direnişine vurgu yaparak, Türkiye'yi diz çöktürmek isteyen dış güçlerin her zaman yanıldığını belirtti. Yumaklı, “Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar milletçe dimdik durduk ve el ele verdik” diyerek, ülkenin birlik ve beraberliğini koruma kararlılığını vurguladı.

MİLLETİMİZE DİZ ÇÖKTÜRMEK İSTEYENLER YİNE YANILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, konuşmasında Türkiye'nin bin yıldır esarete boyun eğmeyen bir millet olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “Biz bu topraklarda Çanakkale'den 15 Temmuz'a kadar, milli birliğimiz ve kardeşliğimiz için kenetlendik. Bedeller ödedik ama geleceğimizi omuz omuza koruduk. Milletimize diz çöktürebileceğini sanan dış güçler her defasında yanıldılar.”

‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE' İÇİN KARARLI ADIMLAR

Bakan Yumaklı, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının “terörsüz Türkiye” hedefine giden yolda, ülkenin güvenlik ve savunma kapasitesine karşı bir provokasyon olduğunu belirtti. Yumaklı, “Türkiye, terör unsurlarının baş edemeyeceği bir savunma gücüne sahiptir. Bu mücadelede azmimizi sürdürüyoruz.” dedi.

ORTA DOĞU'DAKİ GERÇEKLERİ GÖRMEK ZORUNDAYIZ

Bakan, Orta Doğu'da yıkıcı bir düzen yaratılmak istendiğini, ülkelerin Gazze'deki soykırıma seyirci kaldığını vurguladı ve “Orta Doğu'yu ateşe çevirenlerin ve terör odaklarıyla ilişkilerinin farkında olmalıyız” ifadesini kullandı. “Barış ve insan hakları diyenlerin niyetlerini iyi bilmeliyiz.” dedi.

HER TÜRLÜ VESAYETE KARŞI KARARLI DURUŞ

22 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, toplumun her kesimini kucaklayan bir siyasi anlayış geliştirdiğini belirten Bakan Yumaklı, Kürt'ü ve Türk'üyle, toplumun her ferdinin gerçek hak sahibi olması için mücadele ettiklerini ifade etti. “Bizi millete tepeden bakanlarla bir tutmaya çalışanlar, milletimizin ferasetini anlamamışlardır” diyerek halkın sağduyusuna güveninin tam olduğunu söyledi.

KÖYLERE YATIRIMLAR VE TARIMSAL DESTEKLER

Bakan, Ağrı ilçelerine ve köylerine yapılan yatırımların sürdüğünü ve tarım sektöründe desteklerin artırılacağını belirtti. AK Parti'nin gücünü milletin ferasetinden aldığını ve gelecekte de aynı azimle çalışacaklarını vurguladı.

Haber Ara