2017 hac ve umre masrafları ne kadar tutar?
Müslümanlığın beş şartından biri olan, Müslümanlarca zilhicce ayında Mekke’de yapılan, Kâbe’yi ziyaret ve tavaf töreninin gerçekleştirildiği hac ibadeti için ne kadar para harcanır? 2017 yılının umre fiyatları ne kadar?

Oluşturma Tarihi: 2017-12-11 19:41:07

Güncelleme Tarihi: 2017-12-11 19:41:07

İslam'ın beş şartından birisi olan Hac ibadeti ve umre için ne kadar harcama yapılacağı Diyanet İşleri Başkanlığı'nca açıklandı. 2017 hac ve umre fiyatları Türk Lirası'yla ödenecek. Hac fiyatları geçtiğimiz yıl normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise en düşük 6 bin 800 dolar; umre fiyatları da yaklaşık iki bin dolar olarak belirlenmişti. 

Umre fiyatları konaklama gün sayısı, Kabe'ye yakınlık ve tarihe göre değişkenlik gösteriyor. Yine konaklamanın yapılacağı yerin kalitesine göre de fiyatlar artıyor. 2017 Umre fiyatlarına bakıldığında en uygun fiyatlandırma 14, yürüme mesafeli, 3. dönem olarak görülüyor. Bu şartlar altında yapılacak umre turunun fiyatı; odada 2 kişi başı ücret 4 bin 560 TL, 3 kişi başı ücret ise 4 bin 310 TL olarak belirlenmiş durumda.

2017 YILI UMRE KAYITLARINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR VE İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlar;

1- Umre Broşürlerimizden, İl veya ilçe Müftülüklerinden veya internet adresimizden kendilerine uygun Umre Programını belirlemeleri gerekmektedir.

2- Seçmiş olduğu umre turunda; 2 veya 3 kişilik oda tercihinin yanında bulunan banka kodu ile birlikte anlaşmalı bankalardan birine giderek bu tura ait umre ücretini yatıracaktır.

3- Mekke ve Medine'deki otellerin yapısı gereği 3 kişilik odalarda kısıtlama olduğundan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Bankalarada umre ücreti yatırma esnasında 3 kişilik oda tercihine ait banka kodu verdiğinizde sizlere tur dolu deniliyorsa lütfen 2 kişilik oda tercihini deneyiniz. O turda seçtiğiniz otelin 3 kişilik oda tercihi dolmuş ama 2 kişilik oda tercihinde yer bulunma ihtimali yüksektir.

4- Umre ücretini bankaya yatırmayanların kayıtları ne müftülüklerce ne de internet ortamında alınmayacaktır.

5- Umreye gidecek olan vatandaşlarımız kendileri, eş, çocuk veya diğer akrabaları için ücretlerini TC Kimlik numarasıyla birlikte ayrı ayrı yatırmaları gerekmektedir.

6- Bankaya ücretini yatırdıktan sonra kendisine en yakın müftülüğümüze giderek veya http://hac.diyanet.gov.tr adresinden İnternet ortamında kaydını yapabilecektir.

7- Kayıtlarını internet ortamında yapacaklar; TC Kimlik numaraları ile birlikte bankaya ücretini yatırdıkları her bir fert için ayrı ayrı kayıtlarını gireceklerdir.

8- İnternetten kaydını yaptıran umrecilerimiz son müracaat tarihine kadar internet ortamında belirledikleri müftülüğe giderek akraba, mahrem ve yakınlık bağlantılarını mutlaka yaptırmaları gerekmektedir.

9- Kayıtlarını yaptırdıktan sonra umre turlarında veya oda tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlarımız; kayıt yaptırdıkları il veya ilçe müftülüğüne müracaat ederek bu değişiklikleri gerçekleştirebilirler.

10- Kayıt yaptırdıktan sonra Müftülüklerden alacakları “2017 Yılı Umre Müracaat ve Kayıt Formu” doldurularak aşağıdaki belgelerle birlikte ilgili müftülüğe teslim edilecektir.

a- Geçerlilik süresi en az bir yıl olan pasaport,

b- Aşı Kartı,

c- 45 yaşından küçük olup eşleriyle beraber gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

d- 45 yaşından küçük kadınlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise müftülüklerden temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname (Suudi Arabistan Büyükelçiliği'nden / Konsolosluğu'ndan vize almak için geçerlidir.)

NOT: Suudi Arabistan tarafından vergi vb. herhangi bir ilave ücret talep edilmesi halinde bu ücret umre yolcusundan ayrıca tahsil edilecektir.2017 Yılı Umre broşürünü görüntülemek için lütfen tıklayınız...